Spring til hovedindhold

Vinder Brøndby også på fodboldbanen?

På kort sigt synes Brøndby at have fået sin anden og hårdt tiltrængte luft efter at investorer har valgt dels at tilføre ny kapital. At dømme efter udsigterne er der dog fortsat mange ubekendte.

Ny kapital i hus

Brøndby meddelte tirsdag at investorer samlet har tegnet nye aktie for 108 mio. Tallet placerer sig:

  • Over minimumsbeløbet på 60 mio.
  • Større end de 85 mio. som var ”krævet” såfremt Brøndby per den 30/4 befandt sig i nedrykningsfaren.
  • Højere end de 100 mio. som optimister havde håbet på og alt i alt 108 mio.

I betragtning af den sportslige meget negative udvikling, risikoen for en superliga nedrykning som fortsat i det mindste ikke er urealistisk, og den dårlige udvikling som Brøndby og fodboldaktier gennemgår, er det i sig selv en kraftpræstation og en manddomsprøve. Også selv om det ifølge forlydender holdt hårdere med at komme i mål end tallene antyder og at det store tal i slutfasen blev sikret af få større investorer.

Udfordringer består

Efter at pengene er tilgået Brøndby er risikoen for et økonomisk kollaps kortsigtet drevet over. Tilbage står så dog fortsat en række uafklarede spørgsmål:

  • Hvem har det nøjagtige overblik over den økonomiske situation og hvor mange spillere og ledere har fortsat et økonomisk udestående med Brøndby (hvor mange kreditorer melder sig de kommende dage efter at klubben har fået penge på lommen)?
  • Brøndby er fortsat i nedrykningsfare. Skulle uheldet være ude, vil en betydelig del af det som er tilbage efter kapitaltilførslen medgå til at stoppe huller og finansiere det underskud som er helt uundgåeligt i næste sæson i en eventuel 1. division. En af svaghederne ved fodboldaktier er netop at indtægtssiden er variabel, mens udgiftssiden er mere fast.
  • Der har været udtalelser fremme om at Brøndby ikke kun har stoppet huller, men også har råd til at agere på transfer markedet. Det bør få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de investorer, som just har tilført klubben ny aktiekapital. I hvert fald hvis pengene er tilført med investering og afkast for øje og ikke primært kommer fra busteinvestorer, som plejer deres eftermæle.
  • Det haster med at få valgt en ny bestyrelse og samtidig få ændret forretningsmodellen til en som er mere langtidsholdbar. Hvis investorerne regulært set skal kunne gøre sig forhåbninger om et afkast, skal udgiftssiden gøres variabel og spillerne på resultatløn i meget stor udstrækning.

Det forbliver dog fortsat lidt af et mysterium, hvordan de ”gamle” aktier kan have en så høj værdi som tilfældet er. En beregnet ”rationel” værdi ligger ingenlunde over 3,- per aktie. Det minder lidt om udviklingen i Amagerbanken, hvor de ”gamle” aktier i forbindelse med en meget stor emission kursmæssigt mistede jordforbindelsen for en stund. Det blev dog ”hverdag” igen for dem der havde misforstået udvandingseffekten. Det vil også ske for de Brøndby aktionærer, som har erhvervet sig ”gamle” aktier til en pris af 8-12,- per stk. i rygteeuforien over kapitaltilførslen.

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer