Nordnetbloggen

Vi trækker gardinerne fra og pudser vinduerne – Transparent Banking trin 1

Transparens er en del af vores virksomhedskultur. Bag facaden er vi åbne, ligefremme og fokuserede på løsninger, som er gode for både kunderne og os. Vi har ingen skjulte agendaer, og vi stræber efter en ligeværdig relation til vores kunder. Men så længe du ikke ved, at det er sådan, vi arbejder, så er vi jo heller ikke helt transparente.

Fuld åbenhed kræver orden i sagerne

Vi river facaden ned, trækker gardinerne til side og vasker vores vinduer. Du skal i endnu højere grad kunne se direkte ind og forstå, hvad der sker med dine penge, når du har valgt at anbringe dem hos os. Det er det, vi mener med Transparent Banking – det handler om tydelighed, åbenhed og indblik.

Når man skal vise andre, hvordan man bor, så vil man gerne rydde lidt op først. De sidste måneder har alle medarbejdere på Nordnet hjulpet med at finde ting, som vi skal ordne, så vi kan blive så tydelige og åbne, som vi vil være. Nogle eksempler på ting vi vil gøre endnu bedre:

  • Informere tydeligere om de omkostninger du betaler som kunde
  • Forenkle visse processer
  • Forklare hvordan vores tjenester fungerer på en mere letforståelig måde

Hjælp os med at prioritere

På denne blog vil du kunne følge med i, hvordan vi sætter flueben ved punkt for punkt på vores ”to do-liste”. Det bliver et indblik i, hvad vi arbejder med, og hvordan vi tænker og prioriterer på vejen mod at blive mere transparente.

Brug gerne kommentarfeltet til at dele din tanker og ideer med os. Hvordan vil du få mere magt og kontrol over dine penge?

I mellemtiden fortsætter vi med at rydde op og gøre rent.

Håkan Nyberg

Adm. Direktør, Nordnet

Indlægget er oversat fra svensk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

25
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
I skal sørge for bedre at oplyse om spread på valutaveksling og hvordan det fungerer samt at der væsentligt dyrere ved pension i fri midler. Det burde fremgå meget tydeligt at jeres prisliste – og velforklaret.
Gæst
Gæst
Du kan se information om valutakonti på Nordnets kundeservice side her https://www.nordnet.dk/kundeservice/starte/valuta/valutakonti.html Og du kan se info om vekslingsspread på prislisten her https://www.nordnet.dk/mux/web/nordnet/AFadmin.html
Gæst
Gæst
Tak for dit input, René. Jeg giver dig ret i, at vi kunne være mere tydelige med valutaomkostninger. Det er et af de områder, hvor vi allerede har et projekt i gang for at gøre processerne tydeligere, og inden for kort tid vil vi også have mere tydelig information i blandt andet prislisten. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst
I kunne jo også give tilladelse!! til at pensionsdepoter OGSÅ måtte have valuta-konti – det er jo en ren NORDNET-beslutning, at vi ikke må have det – det gør handel med udenlandske aktier dyrere og noget mere besværligt. Handel med udenlandske papirer bliver på jeres måde mere uigennemskuelig – nu du taler om transparens.
Gæst
Gæst
Hej Floridor Tak for feedbacken. Desværre er det ikke helt så enkelt. Vores administrationssystem for pension kan i dag ikke håndtere valutakonti, men da vi har en efterspørgsel efter det, vil vi undersøge de tekniske muligheder nærmere. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst
Hej Nordnet, jeg kunne godt tænke mig, at i: 1) Undgik at lave så uhyggeligt mange notaer med udbytte og makuleret udbytte og en ny med udbytte (og det same for udbytte-skat (det kunne man jo reelt lade indgå som en del af udbyttenotaen)). For hver aktie man modtager udbytte i genereres på den måde ofte 6 seperate notaer! Det gør ens transaktionsoversigt ekstremt uoverskuelig. 2) Skrev på notaerne hvad den samlede pris var i dansk valuta, så man ikke selv skal sidde og regne om til DKK for hver eneste værdipapir, når man skal beregne til selvangivelsen. Mvh Casper 🙂
Gæst
Gæst
Hej Casper Det er absolut beklageligt med for mange makuleringer. Det er desværre en manuel proces, så der kan ske fejl både fra vores side, men også for eksterne parter specielt ved udenlandske værdipapirer. Godt forslag i forhold til enklere nota med både prisangivelse i den valuta, som du har handlet i – og samtidigt DKK som du skal anvende til din selvangivelse. Vi vil undersøge muligheden for dette nærmere. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst

Hej Nordnet. Jeg har for længe siden foreslået jeres support, at I på ordreafgivelsessiden tilføjede en lille mellemregning, der viste ens estimerede kurtage på handlen. Nu oplyser I; – Antal (man vil købe) – Pris (den pris man ønsker at handle til) – Sum (antal x pris) I kunne gøre som f.eks jeres konkurrent Danske Bank og vise; – Antal – Pris – Estimeret kurtage – Sum (antal x pris + est. kurtage) I kender jo jeres kundes kurtageniveau (standard, bonus eller pro), og i kender handelsbeløbet. Så det er jo ikke svært at lave denne lille beregning. Det ville… Læs mere »

Gæst
Gæst
Helt enig i dette punkt!
Gæst
Gæst
Hej Casper H. Tak for godt input. Faktisk så arbejder vores udviklere allerede på at få det implementeret. Det er planen, at ændringen kommer i starten af 2015. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst
Dette er sikkert en gammel traver….. men kan I ikke finde en begavet måde at medregne tidligere udbyttebetalinger i den pågældende aktieposts afkast (i depotoversigten især)? I har jo styr på hvad der er handlet hvornår, så det burde være ret enkelt systemmæssigt at afgøre, om udbyttebetalinger skal tillægges afkastet for den aktuelle beholdning eller ej.
Gæst
Gæst
Hej Stony Det er et udmærket forslag. Det ligger allerede i vores prioriteringsliste, men det optimale ville måske være, at man kan vælge at få vist sit afkast med eller uden udbyttebetalinger. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst

Fint initiativ, så her er mit input 🙂 Jeg savner flere steder på platformen, hvor det er ligegyldigt, hvilken konto man “er på” – at kunne se “på tværs” af depoter og gælder i praksis for alle ting: lister, ordrer, til-rådighed-beløb og beholdning. Når jeg f.eks. vil se, hvilke ordrer jeg har udestående eller på hvilke depoter jeg har hvilke ikke-investerede beløb, skal jeg vælge et depot ad gangen og derefter gå til relevant sted (Handel / Ordrer eller Lister osv). Det ville være rigtigt rart, hvis der var et sted, hvor man kunne se alle sine ikke-investerede midler, alle… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hej Morten Vi kan kun give dig ret i, at det ville være en fordel, hvis du havde mulighed for at overskue alle dine depoter på den måde, som du beskriver. Vores system skelner mellem depotnumre og ikke cpr-numre, det kræver en større ombygning at ændre det. Men vi er opmærksomme på fordelene ved at ændre det, og det står på vores ønskeliste med forbedringer. Men jeg kan desværre ikke sige, hvornår det bliver ændret. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst
Synes det ville være rart hvis Nordnet begyndte at samarbejde med Pensionsinfo så man kunne få et samlet overblik over alle sine pensioner. Er det noget der er planer om?
Gæst
Gæst
Hej Oliver. Du har ret. Vi har et stort ønske om at samarbejde med Pensionsinfo, men det kræver integration af Nordnets systemer/data med Pensionsinfo. Det ligger højt på vores prioriteringsliste for vores pensionsprodukter, men vi kan desværre ikke sige noget om, hvornår vi vil få det implementeret. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst

Hej Ved køb/salg dukker der et nyt vindue op, kan man ikke bare skriver ordren i samme vindue. Det tager tid før vinduet dukker op. Det vil gøre det nemmere og lettere at handle. Man fornemmer at robotter når at handle før vinduet dukker op og man når ikke at få kursen. Engang blev kurtagen for en aktie afregnet per dag, nu er det for hver handel. Var det andet ikke bedre og billigere for kunden, og kan man ikke gøre det igen. Jeg mangler også, nu hvor jeg har fået hul i køb af US aktier, at man kan… Læs mere »

Gæst
Gæst

Hej Mehmet Er det mon sammenlægningskurtagen, du mener? Vi fjernede den løsning, fordi den var forvirrende for mange kunder. Samtidig sænkede vi minimumskurtagen, det betød, at de fleste af vores kunder samlet set skulle betale en lavere minimumskurtage. I forhold til stop loss på amerikanske aktier, så er der flere kunder, der har efterspurgt det – og jeg har sendt din kommentar videre til vores forretningsudvikler. Han vil se nærmere på det, men jeg kan desværre ikke sige noget om, hvornår det kommer, hvis det kommer. Når det gælder ordrevinduet, så kan du vælge mellem nogle forskellige versioner af ordrevinduet… Læs mere »

Gæst
Gæst

Hej ! Jeg ville utroligt gerne have en oversigt over, hvad der oplyses til det danske skattevæsen omkring køb og salg og udbytte. Hvis der evt. mangler informationer, som skattevæsnet bør have, ville det også være godt at have. Det gælder specielt forbindelse med køb og salg af udenlandske aktier. I tilfælde af, at aktierne er både købt og solgt af jer, ville en opgørelse over avance, udbytte og trukket udbytteskat pr. år være ren rigtig god ide. Transaktioner som køb og salg bør gemmes ligeså lang tid, som skat kræver men har kendskab til dem. I teorien kan det… Læs mere »

Gæst
Gæst

Hej Niels Knudsen Hvert år i slutningen af januar kan du gå ind under Depot > Årsopgørelse og se, hvad vi har indberettet til SKAT. Vi indberetter alle køb, salg og udbytte til SKAT, mens udregningen sker hos SKAT Under Årsopgørelse kan du også finde årsopgørelser fra tidligere år. Du kan se dine transaktioner under Depot > Transaktioner og notaer, hvor du kan ændre i datoen, og vælge specifikke transaktionstyper eller værdipapir, f.eks. alle værdipapirstransaktioner som er relevant iht. SKAT. Løbende kan du benytte dig af realisationsoversigten, som du dog selv ansvarlig for er korrekt, og som kun er til… Læs mere »

Gæst
Gæst
Som Mehmet siger stop loss på andre aktier også og ikke kun de nordiske, det ønsker jeg mig til jul .
Gæst
Gæst
Under oprydningen er graferne med analyseværktøj forsvundet. Det er ikke længere muligt at sætte Bollinger kanalen på 🙁
Gæst
Gæst
Hej Finn Grønning Tak for din kommentar. Vi har fornylig forbedret vores grafer, men af tekniske årsager var man nødt til at fravælge nogle funktioner. Men vi arbejder på at få dem tilbage og implementere endnu flere funktioner, forhåbentligt sker det i begyndelsen af 2015. /Sanne, Nordnet
Gæst
Gæst
Jeg ønsker stop loss funktion på amerikanske ETF’er, specielt på JNUG og JDST. Mvh Tom

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link