Nordnetbloggen

Vestas, DSV og GN tager toppen med Pandora og ISS nederst i dansk regnskabssæson. AMBU ”overrasker”.

Den danske regnskabssæson lakker med enden og alle C25-selskaberne har fremlagt deres resultater. Sædvanen tro har det været en periode med meget spredte resultater og præstationer. Her er noget af det som investorerne husker regnskaberne for og som prægede kursudviklingen:

  • Vestas overraskede på såvel omsætning, indtjening og ordreindgang. Især ordreindgangen var meget stærk. Reaktionen fra investorerne var udtalt positiv. Vestas er kommet fra asken og i ilden og 3. kvartal var en skarp kontrast til 2. kvartal. Hvis man trods alt det positive alligevel skal forsøge at finde hårene i suppen er det en manglende helårsopjustering og at ordreindgangen skete til priser som lå under det forventede (0,74 EUR mod forventet 0,76 EUR per MW).
  • GN leverede endnu et sæt af gode resultater. Lidt bemærkelsesværdigt skete det samtidig med at den amerikanske konkurrent indenfor head-sets, Plantronics kom med en meget stor nedjustering, og aktien faldet med mere end 1/3.
  • DSV indfriede forventningerne og lidt til. Alligevel steg aktien ganske markant efter regnskabet. Årsagen må være, at de niveau for synergierne, som DSV regner med at kunne høste i forbindelse med overtagelsen af Panalpina, lå over det niveau, som investorerne har regnet med.
  • Pandora leverede ikke beviset for at den endelige turn-around kører på skinner. Regnskabet var præget af ”transitionsomkostninger” til bl.a. tømning af lagre og fortsat fintuning af salgskanalerne. Pandora lod forstå, at den nye kollektion er blevet godt modtaget, men salgstallene kunne ikke levere den endelige dokumentation for, at det også forhold sig sådan. 15 % kursfald var det kontante bevis på, at en betydelig kursstigning i ugerne op til regnskabet kortsigtet havde tændt forventninger, som Pandora ikke kunne indfri.
  • ISS var regnskabssæsonens store negative samtaleemne. Regnskabet blevet rykket en dag frem. Tallene afslørede på den ene side en fornuftig omsætningsvækst, drevet af ikke mindst af påbegyndelsen af en større kontrakt med Deutsche Telekom. Med i meddelelsen fulgte en nedjustering af EBIT margin forventningerne fra ca. 5 % ned til 4,2 %. Udfordringer i Frankrig, Hong Kong og en enkelt kontrakt i Danmark, sendt aktien som en anden ludobrik tilbage til start og endda mere til. Et kursfald på dag på 20 %, betød at investorerne siden toppen i 2017 har måtte se aktiekursen halveret og må konstatere, at introduktionskursen på 160 nu må betragtes nede- og bagfra.
  • Danske Bank nedjusterede hele 3 gange. Først blev forventningerne til indeværende år præciseret til den nedre ende af det tidligere udmeldte interval på 13-15 mia. DKK inklusive en ekstraordinær gevinst fra salget af Danica Sverige. Dernæst overraskede guidance for 2020 negativt med en egenkapitalforrentning på 5-6 %. Endelig stillede Danske Bank en 9-10 % ROE målsætning i 2023 i udsigt. Niveauet og ambitionerne er langsigtet lavere end tidligere og samtidig går der ”nogle” år, før Danske Bank vil måles på det. 2020 bliver et overgangsår og ude i uvisheden svæver en eventuel amerikansk sanktion.
  • Jyske Bank nedpræciserede sine forventninger til årets resultat til ca. 2 mia. Indtjeningen og indtjeningsevnen er presset, og det giver sig bl.a. udslag i en meget kedelig sektorrekord med en omkostningsprocent på 70! Kombinationen af for får indtægter og et meget højt omkostningsniveau, tillader ganske enkelt ikke investorerne at håbe på meget mere end 5-5,5 % i egenkapitalforrentning. Hvis indtægtssiden ikke øges, er der behov for at nedbringe omkostningerne med i omegnen af 500 mio. for at investorerne også kan føle og mærke, at der trods alt er nogen som tænker på dem. Det har ikke været tilfældet meget længe. At aktietilbagekøbsprogrammet blev fordoblet er en formildende omstændighed, men nok mest en nødvendig men ikke tilstrækkelig betingelse for at investorerne føler sig værdsat.
  • AMBUs aktiekursudvikling var bemærkelsesværdig. Både tallene og guidance for 2019, og for det kommende år var skuffende, og aktiekursen faldt initielt med 5 %. Alligevel endte på dagen med en stigning på imponerende 25 %, som konsekvens af primært 2 forhold. Den kritiserede bestyrelsesformand Jens Bager trak sig og bliver erstattet af Lars Rasmussen. Samtidig lod selskabet, på en efterfølgende telefonkonference forstå, at AMBU er foran sine egne planer med hensyn til omstilling på det altafgørende amerikanske marked. De to ting i kombination gjorde det positive udslag. Nu er det op til selskabet, den nye bestyrelsesformand og ditto ledelse at levere på de udsigter.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link