Nordnetbloggen

Veloxis: De kommende ugers køreplan

Støvet er ved at have lagt sig efter at Asahi Kasei har fremsat et bud på Veloxis. Her er lidt inspiration til de investorer, som endnu ikke har foretaget sig noget og afventer. Du kan læse andre indlæg om Veloxis her: Kan og bør private investorer blokere for tvangsindløsning og Veloxis: Storaktionærer ønskede at sælge

De kommende uger

Asahi Kasei, vil, jævnfør meddelelse i forbindelse med meddelelsen (se venligst link nedenfor) fremsætte deres købstilbud formelt indenfor de kommende uger, (senest 4 uger efter at købstilbud blev fremsendt). Købstilbud blev børsmeddelt den 25/11. Det formelle tilbud vil derfor komme indenfor de kommende 1-2 uger.

Tilbudsperioden vil normalt være 4 uger. Det er den periode, hvor investorerne skal acceptere tilbuddet. Tilbuddet kan dog forlænges. Det er sket før.

Der er angiveligt ”bevægelse” blandt de investorer, som bliver tilbudt en indløsningpris på 6,-. Det vil være naturligt, hvis gruppen forsøger at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.

Formålet med et aktionæroprør er i størst muligt omfang at sikre, at en tvangsindløsning kan undgås ved at opnå tilslutning fra mere end 10 % af investorerne. Det kræver 90 % ejerskab at kunne tvangsindløse.

Unoteret aktie mindre sandsynligt

Hvis Asahi Kasei ikke skulle ende med 90 %, men kun med en ejerandel på mellem 80-89,99 %: Kan der så ske en afnotering? Det er en mulighed men næppe særlig realistisk. Ingen virksomhed synes det er interessant at have en minoritetsandel med på ”slæb” uanset om det ejerskab sker i et børsnoteret eller unoteret regi.

Det bør du overveje:

  • Hvis du ikke ønsker at være med mere: Sælg dine aktier her og nu, eller afvent indløsningstilbuddet på 6,- som du kan acceptere
  • Hvis du ønsker at forsøge at blokere for tvangsindløsning: Søg inspiration i grupper, som har samme opfattelse som dig. Det sker udenfor Nordnet.

Det handler om en højere pris

Hvis der skulle vise sig en anden og bedre køber til Novo Holdings og Lundbeckfondens aktier, vil det måske betyde, at mindretalsaktionærerne kan få en bedre pris. Det er dog meget usikkert. Det som synes at være mere sikkert er, at en eventuel anden køber vil have de samme intentioner som AK. At føre selskabet videre som børsnoteret selskab med en ny køber som ejer 80%+ er meget urealistisk. For de private investorer er investeringscasen derfor overvejende relateret til at blokere for en tvangsindløsning.

Du hører fra Nordnet

Når der foreligger et konkret købstilbud, vil Nordnet sende dette tilbud videre ud til investorerne. Nordnet har ingen holdning til om du skal acceptere tilbuddet.

Navnenotering

Tjek om dine aktier er navnenoteret ved at logge-in på http://investor.veloxis.com/ (nem-id). Vær opmærksom på, at der kan gå nogle dage fra køb til du er navneregistreret.

Link til Asahi Kaseis købstilbud

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

6
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Mads Bang Nielsen
Gæst
Mads Bang Nielsen

Lige for at slå det fast: Der ER bevægelse blandt småaktinærerne…faktisk rigtig meget! Over 7% aktiebeholdningen er noteret i to fællesdokumenter på tværs af de to førende facebook grupper. Yderligere 2-3% skulle også være noteret via Jens Løgstrup // PP Capital , der er “ansigtet” udadtil i sagen. Er du på facebook og også ønsker at protestere mod tilbudsprisen på 6,00, så tilmeld dig her: https://www.facebook.com/groups/2096306207121229/ (Der kan du angive dine aktier, så vi får et mere nøjagtigt billede af den samlede sum. Er du ikke medlem, men aktionær på nordnet, kan du skrive til mig via shareville (mads83), så… Læs mere »

finn Pedersen
Gæst
finn Pedersen
I ovenstående indlæg fra Per Hansen, savner jeg oplysninger omkring hvad (normal praksis er) – Nogle investorer oplyser praksis er køber tilbyder seneste børskurs, er det korrekt ? – Nogle investorer oplyser køber tager gennemsnit af de sidste 10 børsdage, er det korrekt ? Hvis ovenstående er normal praksis, burde kursen så ikke være højere end de tilbudte kr. 6,00. ???
Jens Hansen
Gæst
Jens Hansen
Hvordan skulle der komme en anden køber når japanerne har sikret sig 80% af aktierne? “the two majority shareholders and a group of directors who have accepted to tender their shares at DKK 4.45 in cash for each share in Veloxis” Ønsker man at sælge så husk at overveje om det skattemæssigt skal gælde for i år eller næste år. Det er individuelt hvad der bedst kan betale sig.
Gitte
Gæst
Gitte
Jeg har ikke planer om selv at sælge, så jeg afventer købstilbuddet. Er det sandsynligt, at det går igennem i 2019? Jeg tænker primært ift. skat, da jeg vil undgå de 42%. Går det igennem i år, vil jeg lade vær med at sælge flere aktier, end jeg har gjort i år, men gør det ikke, vil jeg gerne sælge flere (og nå op på 54.000). Tak

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link