Nordnetbloggen

Vær forsigtig med køb i Amagerbanken

Kursudviklingen i Amagerbanken de seneste dage er meget uforståelig. Investorer har netop haft mulighed for at tegne nye aktier til kun 3 kr., alligevel er Amagerbank-aktien steget markant, og har handlets helt op i 18 kr. Lukkekursen i går var 13 kr. Hvis de nye aktier som udstedes udgør en større del af det totale antal aktier i selskabet, vil det være normalt at kursen på de gamle aktier nærmer sig prisen på de nye. Men det har altså slet ikke været tilfældet for aktierne i Amagerbanken.

Med prisen på Amagerbanken på 13 kr. er banken en af Europas dyreste, og i dag kan man læse at Karsten Ree nu har et overskud på 650 mio. kr. på sine investeringer i Amagerbanken, hvis han kan sælge til kurs 13. Dette får alarmklokkerne til at ringe.

Jeg er overbevist om, at rigtig mange private investorer nu sidder og regner på, hvor meget de kommer til at tjene på sine nytegnede aktier i Amagerbanken, som de nu køber til 3 kr., men med en værdi i markedet på 13 kr. Problemet er naturligvis at rigtig mange har tegnet nye aktier for at opnå en kortsigtet gevinst, og hvis man ”bare” kan sælge til 6 kr. har man tjent 100 %.

Derfor er jeg overbevist om, at vi snart vil se et kurspres i Amagerbank aktien. Når den store mængde nye aktier er frie, vil mange ende på salgslisten. Spørgsmålet er, hvem der vil stå klare på købersiden?

Derfor synes jeg, man skal være meget forsigtig med køb af Amagerbank aktier til priser langt over prisen for de nye aktier, 3 kr. Tror man langsigtet på Amagerbanken, er jeg overbevist om, at man snart får mulighed for at fange nogle ”billige” aktier op, til en lavere pris end den markedspris vi ser pt.

Max Gandrup
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link