Nordnetbloggen

G20: Aktier stiger, men har Trump/Xi Jinping kun ”sparket til dåsen”?

Trump var på vanlig vis ikke sen til at proklamere, at USA og Kina på G20 topmødet havde gjort store fremskridt i forhandlingerne. Reelt har processen næppe bevæget sig særlig meget ud af stedet, hvis overhovedet, og det eneste man kan konkludere med nogenlunde sikkerhed er, at processen ikke blev sendt baglæns:

  • Trump tog med vanlig ”beskedenhed” hovedparten af opmærksomheden på weekendens møde.
  • Hovedparten af udtalelserne har koncentreret sig om det, som Trump bringer til torvs og det som Trump mener man kan konkludere efter weekendens møde.
  • USA vil ikke her og nu påføre toldsatser på flere kinesiske eksportvarer, og vil heller ikke øge de toldsatser, som allerede er pålagt.
  • Der kommer næppe en færdig løsning på uenigheden de kommende måneder og måske slet ikke i 2019. Det som man kan forestille sig er Donald Trumps deadline er ”tidsnok forud for den amerikanske valgkamp for alvor starter i begyndelsen af 2020”.
  • Kineserne vil givetvis kæde en fornuftig aftale sammen med en løsning på Huawei problematikken. Her er situationen meget fastlåst, og det virker her og nu som en nød, som bliver meget svær at knække. Det er dog blot en ud af mange udfordringer.
  • Investorerne har de seneste dage taget udgangspunkt i, at der kommer en løsning. De har spist hos ”Trumps kommunikationsmaskine” og accepteret, at USA er ganske godt tilfreds med sådan som situationen er i dag. Argumentet er at USA tjener tykt og stort på toldsatserne. Det er nok en sandhed med store modifikationer, og reelt decideret forkert. 1. For det første har tolden ikke ændret ved USA’s handelsunderskud med Kina. 2. For det andet er det nok overvejende de amerikanske forbrugere og virksomheder, som betaler tolden. 3. For det tredje er der en risiko for at jo længere tid tolden er der, jo mere vil den globale økonomi decelerere og jo større er risikoen for at også den amerikanske økonomi kommer ned i et lavvækstgear.

“De kommende uger vil investorerne blive mødt med vækstmæssige nedrevisioner og aktieinvestorerne skal sætte deres lid til, at den amerikanske centralbank, FED leverer 2-3 rentenedsættelser i 2. halvår.”

Investorerne slap med skrækken, men er dåsen blot sparket ned ad vejen?

Investorerne slap i første omgang med skrækken, og mandag morgen er der stigninger i Asien, som vil forplante sig først til Europa og siden til USA. Weekendens topmøde bragte ikke et forhandlingsmæssigt sammenbrud. Det kommer heller ikke sådan et sted og ville være en ”sensation”, hvis det skete. Derfor er der reelt ikke så meget nyt, når det handler om risikoen for en handelskrig og lavere vækst. De kommende uger vil investorerne blive mødt med vækstmæssige nedrevisioner og aktieinvestorerne skal sætte deres lid til, at den amerikanske centralbank, FED leverer 2-3 rentenedsættelser i 2. halvår. Der kommer ikke en forhandlingsløsning på denne side af sommer, og det er spørgsmålet om den overhovedet (på den gode måde) kommer i 2019? I mellemtiden skal centralbankerne levere den understøttende medicin.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link