Nordnetbloggen

USA-Kina: Bliver næste “delaftale” en forhøjelse af toldsatserne?

Noget kunne tyde på, at handelsforhandlingerne mellem USA/Kina er uden reel fremdrift. Det har ikke været et problem for investorerne hidtil, men det kan det blive

  • Reuters rapporterer forlydender om, at en delaftale mellem USA/Kina kan blive udskudt til næste år
  • Udviklingen har svinget frem og tilbage; i hvert fald hvis man skal tro udtalelserne fra Donald Trump i år.
  • Det er fair at antage, at 90 % af udtalelserne om forhandlingerne er kommet fra Donald Trump; hvis tallet ikke sågar er højere.
  • Kineserne har indtil videre ikke kommunikativt gjort større væsen af sig.
  • Målet i starten af 2019 var at få indgået en stor og omfattende aftale. Nu viser den 10. mellemtid, at en selv en delaftale, som alt andet lige må tænkes kun at rumme enighed om de ting med færrest knaster, kan blive svær at lande i år.
  • Kineserne har øjensynligt mindre travlt end Trump, som har det amerikanske valg om præcis 1 år, som den ultimative deadline for at en aftale skal være indgået
  • Trump truer, som han har gjort det tidligere, med at pålægge højere told på allerede toldbelagte varer, og nye toldsatser på varer, made in China, som endnu ikke er toldbelagte.

Investorerne bør ikke blive overraskede over, hvis der indenfor den kommende uge kommer nye tweets fra Donald Trump, som fortæller om forøgede amerikanske toldsatser. Det vil investorerne også kunne mærke.

Manglende aftale bliver et problem på et tidspunkt

Hvis selv en delaftale, som må forventes at rumme de områder og punkter, som har de færreste knaster, ikke bliver landet i 2019, viser det ikke kun træghed i udviklingen. Det øger også risikoen både for at der slutteligt slet ikke kommer nogen delaftale, at den kan blive mindre omfattende og dermed måske tæt på ”ligegyldig”, og det øger også risikoen for at den ”store aftale” slet ikke kan indgås. Investorerne bør ikke blive overraskede over, hvis der indenfor den kommende uge eller så kommer nye tweets fra Donald Trump, som fortæller om forøgede amerikanske toldsatser. Det vil investorerne også kunne mærke.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Casper Nielsen
Gæst
Casper Nielsen
Jeg tror ikke, at taiwaneserne ville sætte pris på, at I illustrerer en Kina/USA artikel med et billede af det amerikanske flag og det taiwanesiske flag. Taiwan betragter sig selv som en selvstændig uafhængig nation.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link