Nordnetbloggen

Udbytter: Årets udlodning kan blive forskudt eller droppet

Det er udfordrende og usædvanlige tider for mange. Den globale økonomi vil de kommende uger opleve et tryk af helt ekstreme dimensioner. Derfor skal du være opmærksom på, at netop det selskab, som du har investeret i kan komme til at suspendere eller helt droppe udbyttebetalingerne. Her er generelle observationer:

  • En række danske banker vil i det mindste overveje at droppe udbyttet af forskellige årsager, som kan være politisk motiveret/relateret eller fordi de ønsker, at kapitaliseringen skal være så stærk som mulig
  • En del vil skubbe udbyttet – måske til 2021 eller til bedre og mindre usikre tider.
  • En meget betydelig del af C25 selskaberne ud over bankerne vil sløjfe deres guidance og nogen vil droppe udbytte og/eller aktietilbagekøb, mens andre vil fastholde.
  • Det må forventes at den globale økonomi oplever det mest markante pres nogensinde de kommende uger. Nedturen bliver komprimeret på få måneder, hvor den i 2007-2009 blev ”delt” ud over en længere periode.
  • Virksomheder kan tænkes at ville gå med økonomisk livrem og seler. Det er således ikke nødvendigvis udtryk for et faresignal eller svaghedstegn i flertallet af de tilfælde, hvor selskaber dropper udbyttet. Det kan også være for at holde en sikkerhedsbuffer. Både finansielt men også fordi det er svært at forestille sig hvor stor den økonomiske bølge bliver når den rammer i forbindelse med at en betydelig del af USA er/kan blive lukket ned i en periode de kommende uger.
  • Det vil være forbundet med en stor fejlmargin at estimere hvilke selskaber som er mest i skudlinjen for at droppe guidance. Formentlig vil højest en håndfuld ende med ikke at fjerne deres forudsigelser.

Udbytte er ikke eneste kursdirigent

Investorerne bør ikke alene investere i tiltro til at nogle selskaber dropper/udskyder eller fastholder udbyttet. Der er flere årsager i spil og som bevæger aktiekursen. En udbyttebeslutning kommer an på det/de enkelte forhold. Nordnet har ingen oversigt over hvilke danske selskaber, som dropper eller fastholder sit udbytte, og ej heller lavet en prognose på hvordan det kommer til at se ud. Det er for dig som investor vigtigt at forhold sig til det i hvert enkelt konkrete tilfælde i den aktie, som du ejer eller overvejer at købe. Udbytte eller ej kan dog ikke stå alene som beslutningsvariabel.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld