Nordnetbloggen

Tre tips til at forbedre dit Porteføljelån

Vi har samlet tre gode råd til dig, der gerne vil have mest ud af dit Porteføljelån hos Nordnet. Der er nemlig flere ting, du kan gøre, for at få mest ud af dit lån og for at sikre din portefølje mod store markedsudsving. Husk, at et Porteføljelån ikke er for alle og kan indebære en høj risiko.

1. Diversificér og få en mere solid portefølje – og forøg samtidig din belåningsgrad.

I Nordnets Porteføljelån er belåningsgraden dynamisk og tilpasser sig graden af diversificering i din portefølje. Med andre ord, hvis du har en portefølje med en god risikospredning, har du både noget at stå imod med i et volatilt marked, og du kan potentielt øge dine tilgængelige midler relativt enkelt. Det er således størrelsen på de største værdipapirer, du har i porteføljen, der er bestemmende for din belåningsgrad.

Eksempel:Hvis den største position i din portefølje udgør 50 % eller mere af porteføljen, tildeles en aktie somNovo Nordisken belåningsgrad på 80 %). Hvis den største position derimod udgør 20% af din portefølje, øger en diversificeringspræmie belåningsgraden på Novo Nordisk til 90 %.

For at få mere at handle for, kan det derfor være værd at overveje at reducere den største position i din portefølje. Hermed får du en øget belåningsværdi, dvs. du vil blive belønnet med højere belåningsgrader, og endvidere kan du op nå en lavere rente på dit Porteføljelån.

Læs mere om Porteføljelån og Porteføljelån Plus her.

2. Hav en buffer i tilfælde af fald på aktiemarkedet.

Historisk set kan markedet falde 10-15 % en eller to gange om året i en såkaldt korrektion. Enkeltaktier kan dog falde markant mere. Med en veldiversificeret portefølje reducerer du risikoen for dine investeringer og får mere markedsrisiko frem for ren virksomhedsrisiko.

Eksemplet nedenfor er fra en lille korrektion i august 2018 (indekseret til 100). Som du kan se, er der store bevægelser og fald blandt de enkelte aktier, mens markedet generelt udviser et fald på ca. 6 %.

3. Tilpas din kreditlimit.

Med en række øgede belåningsgrader og muligheden for højere belåning i en diversificeret portefølje, kan det også være din kreditlimit, der begrænser, hvor meget du kan låne. Ilåneoversigtenkan du se din kreditlimit. Du kan ansøge om en højere kreditlimit ved at sende os en besked, når du er logget ind på din Nordnet-konto.

Du kan også ansøge om enintradag-kredit, der fordobler dit daglige beløb, der er tilgængelig for handel. Intradag-kreditten skal være dækket ind, inden markedet lukker hver dag. Ved hjælpe af denne kan du diversificere din portefølje, hvis du har en stor koncentration i porteføljen og får en reduceret belåningsgrad. Det er helt gratis at oprette og have en intradag kredit.

Porteføljelån medfører risiko.

Porteføljelån er et komplekst produkt og er ikke egnet til alle. For at kontrollere, om du har et tilstrækkeligt kendskab til riskoen ved produktet, kan det være klogt at starte med at tage envidenstest. Du skal bestå testen for at blive godkendt til et Porteføljelån.

Du skal være godt bekendt med, hvordan et Porteføljelån fungerer og de risici, det medfører, før du benytter dig af lånet. Du kan også læse mere om dette på produktsiden for Porteføljelån.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld