Nordnetbloggen

To sell or not to sell? That´s the question.

To sell or not to sell? – That´s the question

Lad os antage, at vi følger denne enkle strategi:

  1. Jeg handler på ugebasis, dvs. tjekker min portefølje hver weekend
  2. Jeg køber på bunden og sælger på toppen af trendkanalen
  3. Jeg ved, hvornår selskabet kommer med kvartalsregnskab

Så vidt så godt.

I porteføljen har vi Simcorp og Royal Unibrew, der begge ligger perfekt midt i trendkanalen (se nedenfor).
Simcorp kommer med kvartalsregnskab den 23. august, Royal Unibrew den 28. august.

Skal jeg sælge aktierne inden?

Min erfaring siger mig, at forventningerne til mange selskabers kvartalsregnskaber er tårnhøje. Et selskab kan aflægge nok så godt et regnskab, men indfrier det ikke til fulde de meget høje forventninger, så falder aktien ofte langt mere end regnskabet tilsiger.

Jeg er nødt til at tage højde for denne risiko i min strategi.

Herunder ser du Lundbeck, som netop har aflagt et kvartalsregnskab, der ikke indfriede forventningerne. Aktien faldt fra ca. kurs 470 til 370, altså ca. 100 kr. eller ca. 20%. Der er knap 200 mio. aktier i Lundbeck. Dvs. Lundbecks markedsværdi faldt med ca. 20 milliarder kr. på grund af et kvartalsregnskab. Det giver efter min bedste overbevisning ingen mening.

Havde jeg solgt aktien før regnskabsaflæggelsen, havde jeg minimeret denne risiko. Jeg havde til gengæld heller ikke fået del i en evt. kursstigning. Jeg vægter risikostyringen højest.

Nu kan jeg overveje at købe Lundbeck aktien til ca. kurs 370, lægge et stop loss på 350 (den gult stiplede linje) og have en særdeles fin risk/reward balance.

Jeg beslutter at ændre min strategi for uge porteføljen:

  1. Jeg handler på ugebasis, dvs. tjekker min portefølje hver weekend
  2. Jeg køber på bunden og sælger på toppen af trendkanalen
  3. Jeg sælger aktien før aflæggelse af kvartalsregnskab

Du skal naturligvis gøre, som du finder bedst!

Bh Uffe Raahede

Uffe Raahede
Uffe Raahede
Analytiker og medejer af Dansk Aktierådgivning

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2018-08-13 11:24
Hej Uffe, Tak for dit input. Held om lykke med strategien.
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2018-08-13 14:12
Hej Thorleif, Tak for dit indlæg. Nu får vi se, om strategien lykkes. Jeg har i dag købt Lundbeck til kurs 370. Bh Uffe
Gæst
Gæst
2018-08-13 11:35
Hej Uffe, Du skriver at din portefølje er opstartet med 500.000 kroner i juni 2016. Det er godt to år siden. Kan du fortælle os hvordan porteføljen har udviklet sig? Det kunne også være interessant at høre hvor mange handler du har lavet? Og måske kan du oplyse porteføljens sammensætning i august 2018? Bedste hilsen Thorleif
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2018-08-13 14:22
Hej igen Thorleif, Afkastet i ugeporteføljen ligger p.t. på 24,9%. Handler vel et par gange om ugen. Jeg har senest været eksponeret i lakseaktier. Jeg vil gerne vende tilbage med porteføljesammensætningen, når vi er over de mange kvartalsregnskaber og får lidt ro på tingene igen. Bh Uffe

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link