Nordnetbloggen

Teva: Var 3. kvartalsregnskabet den endelige affyringsrampe?

Kåre Schultz (KS) og Teva leverede i forbindelse med deres 3. kvartalsregnskab den opjustering, som ikke kun var katalysator bag gårsdagens 15 % stigning, men også kan være det endelige afsæt mod at Teva får den prisfastsættelse, som er naturlig for det potentiale, som er i forretningen. Her er årsagerne til den store stigning:

  • I forbindelse med de 2 første ”bedre end ventede kvartalsregnskaber” som Kåre Schultz har aflagt i år, er forventningerne ikke blevet hævet i det omfang, som ville være realistisk. Det som styrer en aktie er ændringer i indtjeningsforventningerne. Derfor har aktien ikke for alvor reageret på de gode regnskaber.
  • Efter 3. kvartalstallene hævede KS nu langt om længe forventningerne så markant, at det giver genlyd.
  • 2018 startede med at KS tog forventningerne ned til et niveau, som KS var helt overbevist om, at han kunne overgå. Dengang skabte det kursfald, da forventningerne blev sænket fra konsensus på 2,90 USD i EPS til 2,25-2,5. Efter dagens regnskab guider Teva selv 2,8-2,95 og er altså nu tilbage ved årets start. Det mest realistiske, er at EPS for helåret 2018 slutter omkring 3,10.
  • KS har nu leveret 3/3 mulige positive præciseringer og det ligner unægtelig en gentagelse af 8/8 opjusteringer fra tiden i Lundbeck
  • Investorerne er nu begyndt at kende KS bedre. Goldman Sachs har sagt det længe, men andre analytikere vil nu også begynde at følge efter.
  • Teva er målt på den løbende indtjening og det fremtidige potentiale meget lavt vurderet.
  • Det er ikke kun opjusteringen af indtjeningen og det frie cash flow, som vækker glæde. Også den positive præcisering af omsætningsforventningerne er godt nyt. Selv om det kun bestod i at hæve den nedre ende af forventningerne med 100 mio. USD er det et meget vigtigt signal om at omsætningen kan være tæt på at bunde ud og sandsynligvis vil gøre det i starten af 2019.

Teva aktien ved vendepunktet?

Teva steg torsdag med imponerende 15 %, hvilket kan siges at være ganske meget. Det mest forunderlige er dog ikke stigningen, men hvorfor det har taget investorerne så længe at blive dus med KS. Jo større og mere vidtforgrenede udfordringerne er, jo længere tid kan det tage at vende en gigant som Teva. Kombinationen af en stabilisering i den generiske forretning, nylanceringer, en omkostningsplan som er “on track” og en nettogæld, som er faldet med 4 mia. USD siden starten af året til nu 27,6 mia. USD er positive nyheder. Samtidig var der ikke, som det har været tilfældet de seneste kvartaler, “løse aktier”, som er kommet i markedet efter gode regnskaber.

100 mio. til private Nordnet kunder

De private investorer i Nordnet blev torsdag i underkanten af 100 mio. rigere. De har ikke kun god grund til at glæde sig over stigningen, men kan formentlig også se frem til meget mere af samme skuffe de kommende måneder, hvor opturen meget vel kan tænkes at tage fart.

Anm: Jeg ejer aktier i Teva

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

3
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Er Teva ikke stadig junk-ratet, så en masse store fonde ikke må investere i den? – Vendepunktet er vel, når ratings opgraderes, og store fonde med hænderne bundet på ryggen ift. selskaber med junk status pludselig kan rykke ind. – Kan det ikke ske når som helst nu?
Gæst
Gæst

Hej Johan Tak for din kommentar. Godt tænkt:-) Det kan være en blandt flere positive kurstriggere. Måske ligger det stadig 1 kvartal ude i fremtiden med hensyn til en kreditopjustering. Kåre Schultz har kategorisk afvist at udstede nye aktier nu til indfrielse af og reduktion af gæld (som kunne være en opjusteringstrigger). Det kommer ikke til at ske på denne side af 35 USD tror jeg (udvanding), men det kan komme til at ske på et tidspunkt. Teva har reduceret gælden med 4 mia. USD i år og noget tilsvarende kommer til at ske de kommende 12-15 måneder tror jeg.… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hvad er indre værdi i Teva?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link