Nordnetbloggen

Teva: 5 % stigning på håb om at retssager kan afsluttes

Teva Pharmaceuticals

Teva steg i går med 4,79 % efter forlydender om at endnu en tvist kan være på vej mod at blive forligt:

  • Tevas aktiekurs steg i går med 4,79 %
  • Siden bunden blev nået i aktien i august er aktien steget med 73 %
  • Stigningen skyldes i hovedsagen håb om at det vil lykkes Teva at indgå forlig i Opioid samt kartel sagerne
  • Første hurdle ser ud til at blive ”clearet” ved at Teva leverer for 23 mia. USD i produkter over 10 år, som skal være med til at afvænne patienter, som er blevet afhængige. 23 mia. USD lyder meget højt, men reelt er der tale om et mindre beløb. 23 mia. skal regnes som varer til vejledende udsalgspris før indregning af de normale rabatter på 60-70 %. Analytikere har estimeret, at det kun drejer sig om få hundrede mio. USD årligt i reel bundlinjepåvirkning.
  • I tillæg har Teva tilbudt at betale et engangskontant beløb.
  • Hvis Opioid sagen kan blive forligt, vil det ikke kun reducere risikoen for en udvandende aktiekapitaludvidelse, men reelt fjerne den
  • Bag gårsdagens stigning ligger forlydender om, at Teva sammen med bl.a. Mylan er i forhandlinger med DOJ om at lave et forlig i den kartelsag, som de amerikanske myndigheder mener en række generiske producenter er skyldige i. Sagen er af ældre dato og fra længe før Kåre Schultz tiltrådte.
  • Det er uvist, hvor stor en økonomisk sanktion Teva eventuelt kan komme til at få i givet fald. Det er dog overvejende sandsynligt, at der bliver tale om en økonomisk sanktion ganske enkelt fordi kun de færreste slipper ud af kløerne fra de amerikanske myndigheder uden en bøde.
  • Størrelsen er uvis, men den er givetvis mindre end tilfældet er i Opioid sagen

Kan investorerne nu fokusere fremadrettet?

3. kvartalsregnskabet bragte ikke det endelige bundlinjebevis for at indtjeningen er definitivt bundet ud, men det er dog alligevel det som investorerne tager udgangspunkt i. Efterfølgende er aktiekursen steget med 1/3. Det skyldes ikke kun håbet om, at Teva kan lægge retssagerne bag sig, men også, at Teva i forbindelse med sit 3. kvartalsregnskab hævede forventningerne til omsætningsudviklingen for 2019. Det får investorerne til at antage, at den negative effekt fra patentudløb på Copaxone (Sclerose), samt at prispresset på generiske produkter generelt er ved at aftage i takt med at nye produkter med en bedre og højere prissætning bliver lanceret.

Hvis retssagerne kan forliges med de forudsætninger som der har været nævnt, vil investorerne inden længe have fokus på at Teva ikke får brug for at lave en udvandende kapitaludvidelse. Set i det lys vil en reduktion af risikopræmien kunne få aktien til at stige ganske meget; især med udsigten til at det værste med sikkerhed vil være overstået.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mads
Mads
2019-11-26 21:00
Hej Per, interessante betragtninger! Ejer du selv aktier igen i Teva?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link