Nordnetbloggen

Teva: Derfor er stor bøde reelt mindre

Teva Pharmaceuticals

Søndag meddelte Teva, at de har indgået et forlig i den såkaldte ”Opioid” sag i USA i Oklahoma. Det lyder alvorligt, det er alvorligt, men en bøde på 500 mio. er reelt ”mindre”:

  • Teva betaler 85 mio. USD
  • 85 mio. USD svarer til mere end 500 mio. DKK
  • Teva har ikke hensat til en bøde og på den måde kan det måske synes lidt mærkeligt, at en stor bøde er et godt resultat.
  • Investorerne har de seneste måneder i deres bevidsthed ”hensat” meget betydelige beløb til bøder ikke kun Opioid sagen, men især til den kartelsag, som er under opsejling.
  • Aktien er faldet med mere end 1/3 siden kvartalsregnskabet. Det er reelt den målestok, som man skal lægge ned over forliget for at se om investorerne opfatter en bøde som lille, forventelig eller stor og ødelæggende. Det er altså ikke om selskabet har hensat 85 mio. USD eller mere, som investorerne vil bruge som målestok for en positiv eller negativ overraskelse.
  • Det er sjældent at en sag ender i retslokalerne. Både fordi det er dyrt og tidskrævende, men også fordi en forhandlingsløsning er det normale i USA. Det sker samtidig også sjældent, at et anklageskrift ikke ender i en forhandling og en bøde.
  • Teva betaler, men indrømmer ikke at de har gjort noget forkert. Det er helt normalt, og det er ikke noget man skal lægge noget særligt i.

Deltag i debatten om Teva på Shareville

One down, one to go

Forliget er dyrt, men investorerne har kursmæssigt indstillet sig på noget som var værre. Den første hurdle for at Teva trods alt kan stoppe med økonomisk at hyperventilere, er overstået, men der er stadig risikoen for at kartelsagen kan ende med en meget stor bøde; også selv om Teva også i den sag sandsynligvis ikke vil mene de har gjort noget forkert. Kursreaktionen afhænger også i den sammenhæng ikke om Teva har hensat til en eventuel bøde, men om hvorvidt investorerne har frygtet noget som er meget værre, udtrykt igennem aktiekursen. 85 mio. USD er mange penge, men det er en meget håndterbar størrelse.

Læs også: Bødestørrelse gør forskellen

Anm: Jeg ejer selv aktier i Teva.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

6
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Anders
Gæst
Anders
Hej Per Er der ikke stadig opioid-sager fra andre stater der skal håndteres? Nu jeg har dig – har du nogle konkrete forventninger til launch dato og salg af biosimilære som Teva og celltrion samarbejder omkring? Tusind tak for mange gode indlæg! Mvh Anders

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link