Nordnetbloggen

Teva: Fortiden der bliver ved med at dukke op

Tevas aktiekurs faldt med 9,58 % efter nye anklager om misbrug i USA:

  • Tevas aktiekurs faldt med 9,58 %
  • Omsætningen var 6x større end gennemsnitligt. Teva har været og er en aktie, som bliver ”hjemsøgt” af mange kortsigtede investorer, og nye anklager giver dem et handelsalibi.
  • Faldet skyldes hovedsageligt, at Teva af myndighederne bliver beskyldt for at have betalt returkommission
  • Sagen drejer sig om tiden fra 2006-2015, hvor Teva angiveligt har betalt 300 mio. for at fremme afsætningen af deres sclerosemiddel Copaxone.
  • Nye anklager kommer oven i de to sager, som Teva er ”med i” allerede. Sagen om opioid og den angivelige kartalsag om aftalte priser
  • I opioid sagen er der forlydender om, at sagen kommer for retten ultimo oktober. Det er ikke givet, at det kommer så langt. De fleste sager ender med et forlig, når en bekostelig og langvarig retssag er alternativet. Derfor kan en dato for en retssag være et godt estimat for, hvornår der sker noget i en sag.
  • Ifølge forlydender kræver staterne flere penge i opioidsagen end de anklagede, som er en lang række selskaber, har været villige til at betale. Det er helt normal forhandlings- og forhalingspraksis. Nyhederne om opioid sagen kan også have været medvirkende til at presse aktiekursen yderligere i går.

Høj eller lav aktiekurs afhænger af retssager

Tevas økonomiske udvikling følger tidsplanen, og aktien er uden retssager, himmelråbende (for) billig. Inklusive risiko for at skulle betale finansiel kompensation, ændrer det billedet. I hvert fald risikopræmiemæssigt indtil der kommer vished for betalingernes størrelse. Så længe der er usikkerhed, vil aktiekursen blive holdt nede, og investorerne vil være forbeholdne med at købe ind på potentialet. Nye sager er i den henseende helt uvelkomne.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Rinus
Rinus
2020-08-20 07:35

Vel ikke en stor sag, men oven i de andre betyder det at evt. genrejsningen tager længere tid. Man håber der ikke kan komme mere.

Kalle
Kalle
2020-08-20 20:00

Hvor stor er risikoen for en aktieemission hvis TEVA får en stor regning for de her 3 sager? TEVA bruger som bekendt al deres FCF på at afbetale gæld i de her år. Hvis de får 2 eller flere regninger ind ad døren med de her sager må det alt andet lige betyde at de skal enten finde penge frem fra en aktieemission, eller sætte afdrag af gæld på standby i tilfælde af at der kommer to girokort eller tre? En enkel tabt sag kan de måske tåle, men hvis de taber dem alle 3 inden de får høvlet nok… Læs mere

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld