Nordnetbloggen

Teva: FDA godkendelse er en rigtig god nyhed

FDA meddelte fredag aften amerikansk tid, at Teva og deres partner Celltrion har fået markedsføringstilladelse til deres migrænemiddel, Fremanezumab. Dermed er den formentlig sidste hurdle clearet og den sidste sten ryddet af vejen for at Teva og danske Kåre Schultz succesfuldt kan fortsætte den økonomiske genopretning.

  • FDA godkendelse uden betingelser er ”best case”
  • FDA havde i første gang tidligere i år vendt tommelfingeren nedad for migrænemidlet Fremanezumab, hvor Teva er i konkurrence med Amgen og Eli Lilly. Det skyldes dengang utilfredshed med produktionsfaciliteterne i Sydkorea hos partneren Celltrion og havde ingen relation til de forskningsmæssige resultater. Afvisningen af den oprindelige ansøgning var et hårdt slag for Teva, investorerne og en forhindring for at topchef Kåre Schultz tidligere snarere end senere kan høste effekterne af hans turn-around plan, som indenfor de kommende år skal forvandle Teva fra vingeskudt gældsramt dinosaur til genkommen udbytteaktie.
  • Fredagens godkendelse sker uden betingelser og er dermed anmærksningsfri og Teva kan straks gå i gang med at tilbyde migrænepatienter en behandling i benhård konkurrence med Amgen og Eli Lilly. Analytiker forventer at totalmarkedet vil være på 5-10 mia. USD indenfor de kommende 4-5 år og Teva har gode muligheder for at erobre en solid bid heraf.
  • På kort sigt ændrer godkendelsen ikke ved Tevas udsigter. Først fra og med 2. halvår 2019, vil salget komme til at fylde noget og kunne mærkes. Fra 2020 er det forventningen at meget solide 3-cifrede mio. beløb kan omsættes.
  • Teva har nu lanceret to produkter, som har blockbuster potentiale. Det andet er Austedo, som er et CNS middel som bl.a. virker mod Tourette syndrom. Teva er nu på plads med forudsætningerne for at både at kunne reducere omkostningerne til de nuværende produktioner men samtidig også at have nye produkter som fra 2019, men især fra 2020 igen kan få omsætningen til at vokse.
  • De seneste mange år har prisen på generika været under pres, men noget kunne tyde på, at priserne bunder ud. Det skyldes, at større generisk producenter som bl.a. Teva og Mylan ikke kan tjene tilstrækkelig penge på dem og i givet fald ikke vil producere dem. Samtidig er de store medicinalproducenter lyst til at fortsætte med at levere generika efter patentudløb meget lav på grund af for lave priser. Tidligere i år solgte Sanofi således sin generiske del til kapitalfonden Advent.

Omkostningsreduktioner, nye produkter og aftagende prispres

Der er flere ting som falder i hak for Teva. Kombinationen af lavere omkostninger som for alvor vil vise sig de kommende kvartaler, et aftagende prispres på generika og succesfuld lancering af nye produkter, gør Teva og Kåre Schultz turn-around stadig mere realistisk.

Jeg ejer aktier i Teva

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld