Nordnetbloggen

Teva: 9 % kursstigning efter opløftende præsentation fra Kåre Schultz på JP Morgan-konference

Teva-aktien steg med næsten 9 % i går. Stigningen skyldes, at topchef Kåre Schultz på en JP Morgan-konference har udtalt sig opløftende om 2020 og fremadrettet:

  • Kåre Schultz understregede, at restruktureringen er forløbet som forventet, og at omkostningsbasen er reduceret med lidt mere end 3 mia. USD
  • Efter restruktureringen kommer en periode med effektiviseringer. Det vil investorerne få mere at vide om i forbindelse med annoncering af 4. kvartalsregnskabet i februar. Det vil næppe være urealistisk, at der fortsat kan findes operationelle forbedringer for et større 3-cifret mio. beløb i USD.
  • Kåre Schultz sagde, at omsætningen igen vil begynde at stige i år. Det skyldes en kombination af flere faktorer, hvor de vigtigste er: 1) Sclerose midlet Copaxone, som gik af patent for nogle år siden, bidrager nu kun moderat (med ca. 5 %) af omsætningen (faldet aftager og vil ikke være en negativ faktor i 2020). Tidligere var omsætningsandelen 20 %. 2) Prispresset på generika i USA er aftagende. 3) Lanceringen af nye produkter.
  • Stigende omsætning er vigtig for at få ”genoplivet” investeringscasen.
  • Kåre Schultz understregede, at Teva har en fin forretning i Europa og ser gode muligheder i Kina
  • Kåre Schultz nævnte samtidig, at han håber Opioid sagen kan blive forligt og afsluttet indenfor de kommende måneder. Det vil have en stor betydning for risikopræmien.
  • Kåre Schultz understregede på den ene side at gælden fortsat er høj, under kontrol og under afvikling. Samtidig slog han fast, at Teva ikke har væsentlige gældsforfald de kommende år. Der er altså, alt andet lige ikke nogen væsentlig refinansieringsrisiko.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link