Nordnetbloggen

Tænk selv og brug din sunde fornuft!

I medierne i Danmark er jeg blevet kaldt både ”aktieekspert” og ”Nordnets analytiker”, men jeg vil med det samme her i Nordnetbloggen slå fast, at jeg hverken er aktieekspert eller analytiker, men en helt almindelig investor som de fleste af Nordnets brugere. Jeg har dog været hos Nordnet i snart 10 år, faktisk har jeg været med fra den første dag vi lancerede Nordnets tjenester i Danmark, så jeg har efterhånden skaffet mig en pænt stor viden om privates aktieinvesteringer.

Personligt startede jeg selv med at investere i aktier lige inden år 2000. Jeg havde stor succes med at investere i nogle svenske IT-selskaber som Framfab og Icon medielab, og jeg var faktisk så heldig at få solgt på toppen. Jeg følte risikoen var blevet for høj og købte i stedet et par ”sikre” aktier – Ericsson og Nokia

Men jeg fik hurtigt lært mig at der ikke findes ”sikre” aktier, og at aktier kan falde 50% mange gange. Jeg kan huske, at man talte om at Ericsson aldrig kunne falde til under kurs 100, så blev det 75, 50, 25, 10 og til sidst 5 – jeg tror, at den vendte i 3,30. Det var her jeg lærte, hvor vigtig risikospredning er. Siden da har jeg altid haft mindst 10 aktier i min portefølje, kombineret med 10-20% investeret i investeringsbeviser med fokus på Asien, Latinamerika og Østeuropa.

Mine bedste investeringer i årenes løb har helt klart været i større, stabile selskaber med flotte væksttal og store overskud, såkaldte branchevindere. To af de bedste har været Novo Nordisk og Hennes & Mauritz. H&M investerede jeg i, da det pludselig slog mig, at vi købte mere og mere af børnetøjet i H&M. De havde et stort udbud, det var billigt, og kvaliteten fejlede heller ikke noget. Det eneste jeg ikke var helt tilfreds med, var at der altid var lang kø til kassen…  Skal jeg være helt ærlig, så kiggede jeg aldrig på nøgletallene, inden jeg købte aktien, og jeg vidste derfor ikke om aktien var ”dyr” eller ”billig”. Dog sørgede jeg for ikke at lægge alle mine sparepenge i aktien, den var én ud af 10 aktier fra forskellige brancher og lande.

Og det er netop derfor jeg også er overbevist om at private investorer helt på egen hånd kan lykkes med sine investeringer. Modtag gerne tips og råd fra eksperter og analytikere, men det vigtigste af alt – tænk selv og brug din sunde fornuft!

Max Gandrup
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link