Nordnetbloggen

Styrk din portefølje med alternative ETF’er

Coronakrisen har forårsaget en høj grad af volatilitet på børsen. Siden medio marts, hvor OMXC25 ramte den laveste kurs i år, er aktiemarkedet kommet lidt tilbage, og indekset er i skrivende stud oppe med en procent år til dato. Om opsvinget er gået for hurtigt, er svært at vide, da de langsigtede virkninger af coronavirussen stadig vanskelige at beregne. Mange af vores investorer har derfor fået øjnene op for alternative ETF’er – dvs. de børshandlede midler, der ikke er afhængige af aktier eller indekser, der har en positiv udvikling.

Aktiemarkedet har over tid udviklet sig positivt. Historisk set har det taget maksimalt 30 år at få et “garanteret” positivt afkast, og ikke alle har en så langsigtet tidshorisont. I de senere år har vi også set store dyk på markedet, hvilket betyder, at mange flere er på vagt og derfor ønsker at have en form for “airbag” i deres portefølje gennem alternative aktiver. Og så findes der selvfølgelig dem, der kun køber korte indekser eller råvarer for at spekulere på kort sigt.

Det er værd at bemærke, at børshandlede fonde, ligesom investeringsforeninger, har et årligt gebyr, selvom dette normalt er lavere end aktivt forvaltede investeringsforeninger Nogle af ETF’erne nedenfor har også gearing og kan betragtes som komplekse. Det er vigtigt, at du forstår, hvordan produktet fungerer og foretager relevante videnstest, før du køber.

Populære ETF’er – aktieindeks kort

NavnUdv. i årValutaGearingÅrligt gebyr*
XACT BEAR 216,8 %SEK2X0,60 %
XACT BEAR14,1 %SEK1,5X0,60 %
XACT OBX BEAR31,4 %NOK2X0,80 %
Xtrackers S&P 500 2x Inverse Daily Swap UCITS ETF 1C-0,5 %EUR2X0,70 %
Xtrackers S&P 500 Inverse Daily Swap UCITS ETF 1C6,7 %EURNej0,50 %
Årligt gebyr refererer til det løbende gebyr, som fonden opkræver årligt. Andre gebyrer såsom kurtage og valutavekslingsgebyrer er ikke inkluderet. Udvikling pr. 15. maj 2020.

Det mest populære aktieindeks at investere i på kort sigt er det svenske indeks OMXS30, hvor XACTs produkter begge ligger øverst. Det norske indeks OBX og det amerikanske indeks S&P 500 er også populære.

Populære ETF’er – råvarer

NamnUdv. i årValutaGearomgÅrligt gebyr*
WisdomTree Physical Swiss Gold18,7 %EURNej0,19 %
Xetra-Gold18,8 %EURNej0 %
iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF-21,5 %EURNej0,19 %
WisdomTree Physical Gold18,7 %EURNej0,39 %
WisdomTree Physical Silver-4,8 %EURNej0,49 %
Årligt gebyr refererer til det løbende gebyr, som fonden opkræver årligt. Andre gebyrer såsom kurtage og valutavekslingsgebyrer er ikke inkluderet. Udvikling pr. 15. maj 2020.

Guld og sølv har historisk set været en “sikker havn” – en sikker havn i tider med uro på aktiemarkedet. Det er derfor ikke overraskende, at de er øverst på listen over råvarer. Værd at nævne her er, at oliekrisen i år har fået flere og flere til at købe ETF’er med olie som det underliggende.

Invester i ETF’er på lang sigt med Månedsopsparingen.

Har du investeret i alternative ETF’er, og hvorfor? Kommenter venligst nedenfor.

Hvis du vil investere i børshandlede fonde på lang sigt, kan du gøre dette kurtagefrit med en Månedsopsparing med ETF’er. For nylig udvidede vi vores tilbud med en række nye ETF’er fra Lyxor. Du kan også selv sortere i de børshandlede fonde i vores ETF-screener.

Godt at vide om ETF’er

En børhandlet fond er en samling af værdipapirer, der kan bestå af aktier, obligationer, råvarer – eller en kombination af disse, der er designet til at følge et underliggende indeks. Børshandlede fonde har de diversificeringsfordele, som almindelige fonde har, mens de også får fordelen af, hvordan aktier handles, når de er noteret på børsen, hvor de handles hele dagen.

ETF kommer fra den engelske “Exchange Traded Fund”, der er oversat til dansk, bliver en handlet fond, idet den handles på en børs ligesom aktier. Prisen på en ETF ændres kontinuerligt gennem hele handelsdagen, da aktierne i fonden købes og sælges direkte over markedet. Dette er i modsætning til almindelige fonde, der ikke handles på børsen, men normalt kun sælges en gang dagligt efter, at markederne er lukket.

Find inspiration til ETF’er.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld