Nordnetbloggen

5 ting som investorerne huskede fra 1. halvår

  • Aktieinvestorerne kunne i 1. halvår glæde sig over et globalt afkast på mere end 15 %. Stigningen skyldes ikke kun, men ikke mindst det taknemmelig udgangspunkt som aktieudsalget i de seneste måneder af 2018 betød for starten på det nye år.
  • De lave renter blev endnu lavere, og var ingen forhindring for at også obligationsejerne fik et godt afkast
  • Nordnet lancerede sine smarte porteføljer, og for såvel 5,10, og 15 porteføljer gav sammensætningen af ”lav”, ”mellem” og ”høj” risiko fremragende afkast, som ikke kun overgik sine benchmark men også viste deres porteføljeværdi.
  • Centralbankerne gik fra neutral til stimulusmodus i takt med at vækstforventningerne vendte den tunge ende nedad
  • Virksomhederne har i halvåret oplevet en nedgang i indtjeningsvæksten, som vil fortsætte i 2. halvår og som afspejler den vækstafmatning, som bl.a. USA og Kinas handelsinfight giver.

Moderate afkast i 2. halvår

Investorerne skal ikke sætte næsen op efter en gentagelse i 2. halvår. Renterne er ekstremt lave og selv om ECB og amerikanske FED vil lempe pengepolitikken, er det allerede afspejlet i markedsrenterne. Jeg tror ikke aktierne kommer til at give noget særligt afkastbidrag, men regner med yderligere 2-4 % i gennemsnit.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld