Nordnetbloggen

Ny investor med 66% i afkast: Mød Sondr3

Sondr3 blev medlem på Shareville omkring nytår og har haft et utrolig godt afkast lige fra starten. Med en udvikling på 66,52 de seneste tre måneder har han nu fået to stjerner for risikojusteret afkast og er på vej til at blive blandt de 10% bedste på Shareville. I dette interview kan du læse, hvilke typer af aktier han særligt interesserer sig for, og hvilke råd han har til andre, der overvejer at begive sig ud på aktiemarkedet.

Dette interview er oversat fra norsk.

Hvordan vil du beskrive dig selv som investor, og hvor længe har du været i gang?

Som investor prøver jeg at finde aktier med højt vækstpotentiale, som jeg er villig til at tage en mindre risiko med. Jeg går efter den slags aktier, fordi jeg i udgangspunktet ikke har så mange penge at bruge på aktier, da jeg stadig er studerende. Den type aktier gør det også mere spændende og lærerigt at følge med i markedet. Jeg blev kunde hos Nordnet og medlem på Shareville i december 2015. Siden da har jeg både haft store opture og nedture.

Alt i alt sidder jeg tilbage med et positivt afkast i dag, selvom der har været nogle bump på vejen. Om ikke andet har jeg lært at mine fejl undervejs, så jeg undgår at gentage dem. Jeg lærer meget af bare at følge med, købe og sælge aktier og ikke mindst være i dialog med og lære af de andre medlemmer på Shareville.

Hvorfor blev du medlem på Shareville?

Først og fremmest ville jeg gerne se, hvad andre investorer havde at sige om de forskellige aktier og fonde. Jeg ville også gerne finde nogle investorer, som har gjort det godt, og som jeg forhåbentlig kunne lære noget af. Derudover har jeg flere familiemedlemmer og venner, som også er på Shareville og som elsker at snakke om aktiemarkedet. Vi bruger Shareville til at følge med hos hinanden.

Læs også: Sådan gør Angelica for at nå millionen

Vil du anbefale andre at komme på Shareville?

Ja, absolut. Man skal bare huske at tage alt, hvad der står derinde med et gran salt. Der er mange, som taler aktierne unødvendigt op eller ned, og som mangler substans i det, de skriver. Samtidig er der andre, der bidrager med fantastiske indlæg. Jeg ser på Shareville på samme måde, som jeg bruger Wikipedia til skolearbejde: Brug det til at få et generelt billede af aktien, men lad være med at gå ud fra, at det, der står der, er 100% troværdigt. Hvis man er interesseret i aktien, synes jeg, man skal researche videre på egen hånd. I sidste ende er du nødt til at stole på dig selv, og ikke på hvad alle andre siger.

Hvad bruger du Shareville til?

Jeg bruger det hovedsageligt til at se, hvilke aktier der er ”hotte” for tiden, deltage i debatter og for at lære af andre investorer.

Følger du nogen på Shareville, som du vil anbefale til andre?

Jeg vil anbefale medlemmerne Kiki, matriks og Impresbox. De er langt dygtigere end jeg til at tænke langsigtet og foretage sikre investeringer.

Læs også: Bliv inspireret af mere end 100.000 investorer på Shareville

Kan du huske den dårligste investering i aktier, du har lavet, og hvad du eventuelt lærte af den?

Min dårligste investering har været African Petroleum Corporation, som jeg købte for 3,34 kr. per aktie, og som jeg ikke fik solgt, før den var faldet til ca. 2,50 kr. per aktie. Mit andet skaktræk var at købe NEL for så at sætte alle aktierne på en enkelt stop loss på -20% af købesummen. Efter nogle uger med svagt fald gik aktien pludselig 11-12% ned, hvilket udløste stop lossen, så hele beholdningen blev solgt. Derefter gik den direkte tilbage til det niveau, som den havde ligget stabilt på. Det, jeg har lært af disse fejl, er for det første at have en hvis plan eller idé om, hvordan du skal bruge stop loss. Det andet er at huske at tænke lidt selv og ikke stole blindt på, hvad andre siger, før du går hårdt ind i en aktie, som jeg gjorde med APCL.

Hvad er dit bedste aktietip lige nu?

Jeg nyder godt af NANO-feberen for tiden.

Vil du følge Sondr3 på Shareville og se, hvad hans næste træk er? Du finder hans profil og portefølje lige her.

Læs det originale interview på nordnetbloggen.no  her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

4
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
godt gået
Gæst
Gæst
Rygende useriøst. Vi kan ikke se hans portefølje p.t., men hvis lagkagen står til troende, er der én aktie, der vægter næsten det hele. Hvordan kan Nordnet vurdere det som en go’ risikojustering? I opfordrer til spekulation ved at hylde en heldig nybegynder med højrisikabel investeringsadfærd (det vil være for meget at kalde det en strategi).
Gæst
Gæst
Helt enig med Karin. Fint nok at man gerne vil fortælle historien om dette strålende afkast, men at kalde manden for en investor er … som sagt rygende useriøst. Overskriften burde være: Ny spekulant med 66 % i afkast: Mød Sondr3…
Gæst
Gæst
Helt enig. Disse indlæg popper jævnligt op i nordnetbloggen. Hvad er formålet?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link