Nordnetbloggen

Smarte Porteføljer August 2019

August måned bød på usædvanligt meget turbulens, til trods for at sommermånederne normalt er rolige og begivenhedsløse.

Er du interesseret i Nordnets Smarte Porteføljer? Klik her for at læse mere

Aktiemarkederne generelt

Måneden startede med et tweet fra Donald Trump om kraftigt stigende toldsatser på kinesiske varer trods en forudgående aftale om “våbenhvile” i handelskrigen. Den kinesiske præsident Xi Jinping hvilede ikke på laurbærrene, og situationen eskalerede derfor yderligere i løbet af august. I Europa tynger Brexit fortsat Storbritannien, og aktiepriserne indregner endnu ikke, at Boris Johnson er ved at løse situationen. Tyskland offentliggjorde dårlige makrotal, og der hersker politisk usikkerhed i flere EU-lande. De globale aktiemarkeder reagerer negativt på spændingerne: Verdensindekset (MSCI World) faldt 1,9 %, USA (S&P 500) faldt 1,8 % og Europa (STOXX600) faldt 1,6 %. Turbulensen sendte også Smarte Porteføljers aktieandel i rødt.

I årAugust
Nordnet Smart 57,04% 1,50%
Nordnet Smart 1012,43% 1,64%
Nordnet Smart 1516,88%1,22%

Obligationsmarkedet

Efter rentenedsættelser fra FED i juli blev der i august måned skrevet meget om øget risiko for et økonomisk sammenbrud. Uroen resulterede i at meget kapital flød til ”sikre havne”, hvilket nedsatte renten yderligere på obligationsmarkedet. Ved udgangen af ​​måneden nåede investeringer i obligationer med negativ rente nye rekordniveauer. Mere end 30 % af alle kreditværdige (IG) obligationer har i dag en rente, der betyder, at investoren mister penge, hvis investeringen holdes i hele løbetiden. For Smarte Porteføljer medførte det et stort positivt afkast.

Råvarer og alternative investeringer

Hvad angår råvarer, så vi en stigning i guldprisen på 6,4 % grundet en øget efterspørgsel, mens olieprisen faldt som et resultat af øget risiko for en regulær handelskrig.

De alternative investeringer havde et negativt afkast i august måned. Value-aktier og små vækstvirksomheder var den primære drivkraft nedad og momentum i ‘kvalitetsaktierne’ den primære drivkraft opad.

Mere information om månedens afkast for Smarte Porteføljer kan findes i nedenstående graf. Klik på de respektive søjlediagrammer for at se detaljer.

Hvad er det smarte ved Smarte Porteføljer? Læs, lyt og lær mere her

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
I0LPU354U07 www.101poisk.ru
I0LPU354U07 www.101poisk.ru
2019-09-29 02:36
2tMTLuyqcv

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link