Nordnetbloggen

Skal du købe olieaktier?

Vi har fået et ønske om at lade olie være et emne i For pengenes skyld. Det opfylder vi i episode 3, da investorerne i høj grad er i skal/skal ikke købe olieaktier-mode.

Udover at lytte til podcasten, kan du læse mit blogindlæg om olie, hvor du også får en perspektivering af Goldman Sachs’ udfaldsrum om, at 20 USD ikke er en udvikling, som helt kan udelukkes.

Oliepriserne er faldet. Ganske meget endda. Fra toppen i sommeren 2014 og frem til i dag har råoliepriserne været på en omtrentlig 60 % rutsjetur. Et så voldsomt fald gør naturligvis indtryk – ikke kun på olieselskaberne, men på hele den globale økonomi. Faldende oliepriser er nok godt for forbrugerne, men når det sker i det tempo, der har været tale om, gør det ikke mindst investorerne nervøse. Risikoen for en global destabilisering er til stede.

I episode 3 får du blandt andet svar på:

  • Hvorfor er oliepriserne faldet?
  • Hvorfor reducerer OPEC ikke olieproduktionen i et forsøg på at få genskabt en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel?
  • Hvorfor producerer amerikanske skifergasproducenter angiveligt olie til en pris, som ikke er rentabel?
  • Hvorfor er olieprisfald ikke entydigt positivt?
  • Hvorfor stiger aktiekurser på større olieforbrugere ikke mere end tilfældet er, når de får en meget stor prislettelse?

Og ikke mindst: Hvad skal være investorerne alibi for at blive mere positive på olieaktier. Slet og ret!

I slutningen af episoden kommer vi også ind på Japan. Hvorfor sker der ikke mere i den japanske økonomi, selv om politikerne forsøger at stimulere udviklingen, alt hvad de kan?

Go’ lytning!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

9
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Hej Per og Jakob 🙂 Jeg håber at det er ok at jeg kommer med lidt konstruktiv kritik: Kunne i ikke være søde at få fjernet eller i det mindste skruet ned for det for den forfærdelig trommehvirvel-keybord-tone, som i bruger som en slags kendingsmelodi 5-8 gange i løbet af udsendelsen. Den er meget høj og temmelig ubehagelig at høre på. 😉 I øvrigt tror jeg godt, at i kan skrue en smule op for snakke hastigheden og niveauet, da det går meget stille for sig, og er meget grundlæggende 🙂 Mvh Casper
Gæst
Gæst
Lækkert med aktuelle podcasts om hvad der rør’ sig på aktiemarkedet pt. – og det er godt og konkret formidlet. Godt arbejde! Men må man også være lidt kritisk; Ideen med at ‘sætte hinanden op’, så Jakob svarer på spørgsmålet eller omvendt – a la “…og hvordan er det nu man kan investere i Japan, Jakob?…” er simpelthen et hæsligt levn fra folkeskolen og relativt generende for den voksne lytter. Det minder og Ida og Louise der fremlægger og skiftevis hver især fremsiger hveranden sætning. Tag det blot som et konstruktivt råd – resten er godt! My 5 cents 😉
Gæst
Gæst
Hej Mads Tak for dine indspark og godt at du kan lide indholdet:-) Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst

Hej Per og Jakob Jeg er godt tilfreds med jeres podcast, som giver svar på nogle svære spørgsmål. Jeg har et forslag til emne, nemlig skat. Det er velsagtens aktuelt her i 4. kvt. og jeg tror der er mange penge at hente for de fleste. Ex: Jeg ligger selv med nogle positioner i minus (aktier). Samtidigt har jeg modtaget en del aktieudbytte i årets løb. Jeg er sådan set ikke interesseret i at sælge noget, da jeg altid er lang i markedet, men hvis jeg realiserer et tab, skal jeg så vente til næste år med at genanskaffe positionen… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hej Raphael Tak for dit input og ide. Skat er desværre et emne vi ikke kan berøre i detaljer. Både fordi det er individuelt og fordi det snuser til investeringsrådgivning, som vi desværre ikke kan give Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst

Hej Per og Jacob Opec landene har vel ikke råd til den her oliekrig i længden ? 1) en ting er selve produktionsomkostninger (break even) 2) men en anden ting er statsbudgetterne for de her monoøkonomier, for nedskæringer kan skabe ustabilitet i nogle af de her olielande, ja ligefrem borgerkrig for enkelte lande. Saudi Arabien behøver en pris lidt over 100$ pr tønde olie, for at få statsbudgettet til at løbe rundt. De fleste af de her lande bruger jo af deres pengetanke for at kunne gøre det de gør nu, og det kan de ikke gøre ret lang tid… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hej Kenneth Tak for input. Her er et par kommentarer: 2) Statsbudgetterne lider, men det har intet med produktionsmæssig break-even at gøre. Finanspolitik vs driftsøkonomi 3) Faste produktionsomkostninger + variable produktionsomkostninger = samlede produktionsomkostninger. Faste omkostninger er afholdt uanset hvor prisen ender og lander. De er tabte i driftsmæssig henseende 4) Beregning af gennemsnittet fra 1974 til 2014 har intet med 2015 at gøre. Det er en beregning på basis af faktisk tal og data ikke en forudsigelse. Olieprisen ikke holdbar? Sikkert korrekt Min holdning: Tror på stigende oliepriser, men det nye 100 er 70-75 USD/tønde Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst
Hej igen Per Nu kan jeg ikke lade være med at skrive igen, da olieprisen er steget en hel del her de sidste dage. Årsag Rusland er gået ind i Syrien. Om verdensskæbnen så er med Olieprisen ??? Det her viser, at tingene/reglerne hurtig kan ændre sig. http://www.investing.com/news/commodities-news/oil-surges-to-settle-at-three-month-high-on-bullish-outlook-365212
Gæst
Gæst
Hej Kenneth Fint med indspark og ja; olieprisen har været stigende. Ikke noget overraskende i det og ikke i modstrid med hvad jeg har kommunikeret og forventet. Se venligst mine ovenstående svar på dit første indlæg. Rusland indgang i Syrien og oliepris. Måske men næppe derfor at olieprisen har været stigende og i givet fald kun i mindre udstrækning Med venlig hilsen Per

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link