Nordnetbloggen

Skal du holde fingrene fra Fingerprint Cards?

I episode 9 tager #forpengenes igen den almindelige investors briller på, og du får denne gang et indblik i, hvad en investering i Fingerprint Cards (FPC) indebærer.

Der er næppe et andet selskab i Norden, der har delt investeringsvandene de seneste år, som FPC har. Aktien er tidoblet – det samme er omsætningen. FPC har vist sig at være en meget betydelig aktør inden for biometri. Biometri handler ikke kun om genkendelse af fingeraftryk – det er en betegnelse for teknikker til at identificere personer ved hjælp af unikke biologiske kendetegn hos personerne. Inden for biometri er fingeraftryksidentifikation dog kommet længst kommercielt set.

Markedsværdien af FPC er mere end 25 mia. SEK – eller ca. 9 gange den forventede omsætning for 2015. Nordnets danske kunder har investeret i omegnen af 800 mio. DKK i FPC (hovedparten via kursstigninger), og FPC er den udenlandske aktie, der værdimæssigt fylder mest i depoterne lige nu.

I episode 9 får du derudover et par flashbacks til tidligere udsendelser. Jacob kommer ind på Indien på baggrund af hans netop afsluttede tur til BRIK-landet, og jeg giver mit bud på, hvad investorer i olieaktier skal gøre i den nuværende situation med lave oliepriser – sidstnævnte handler meget om forventninger og timing.

Næste episode af podcasten vil handle om børsintroduktioner og IPOs. Her på nordnetbloggen.dk kan du læse om, hvordan en børsintroduktion ser ud. Jeg skrev fem indlæg i forbindelse med Matas’ børsintroduktion i 2013. Første indlæg havde titlen Det bør du vide inden du køber Matas aktier. Du finder de resterende indlæg ved at søge på navnet Matas.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld