Nordnetbloggen

Nul komma et eller andet i gebyr – og hvad så?

Måske er pensionsopsparing ikke det mest interessante, du kan komme i tanke om. Og hvor stor en forskel kan det egentligt gøre, om du har din pensionsopsparing hos den ene eller den anden aktør? Der er mange undskyldninger for at lade pensionsopsparingen passe sig selv, der hvor den nu engang er oprettet – det forstår jeg godt. Men om du vælger det ene eller det andet pensionsselskab, det kan faktisk ende med at betyde en klækkelig forskel, når du engang trækker stikket fra arbejdsmarkedet.

For det lille gebyr på nul komma et eller andet, som du måske ender med at betale i årevis, kunne have vokset sig til flere hundredtusinder, hvis de penge i stedet for havde fået mulighed for at arbejde på dit pensionsdepot.

Fra gebyr til hundredtusinder kroner

Det kan være svært at forstå, hvordan et mindre gebyr kan gøre så stor en forskel. Forklaringen er renters rente-effekten. Går vi ud fra, at opsparingen stiger i værdi med en vis procentsats hvert år over en årrække, så vil den år efter år vokse med et stadigt større beløb. Betaler du et fast gebyr, betyder det, at din opsparing ikke vil vokse i samme takt.

For at illustrere det har vi lavet et tænkt eksempel. Hvis du forestiller dig en 35-årig, som har sparet 400.000 kr. op til sin pension og hos sit nuværende selskab betaler 0,50 % i procentuelle gebyrer. Så vil denne person som 67-årig stå med 200.000 kroner ekstra på depotet, hvis personen ikke betaler faste gebyrer. Vi forudsætter, at omkostninger og afkast af værdipapirer er på samme niveau i det nuværende selskab og hos Nordnet. I eksemplet indbetales der ikke længere til opsparingen.

Du kan se hele regnestykket her

Tag en uforpligtende snak om din pension

Vil du høre om dine muligheder hos Nordnet? Du kan bestille et opkald, så ringer en fra vores pensionsteam og tager en uforpligtende samtale med dig. Her kan du få afklaret, om Nordnet er noget for dig. Han eller hun kan desuden hjælpe dig med at undersøge, hvilke af dine ordninger der kan flyttes – ligesom du kan få hjælp til at flytte din pensionsopsparing. Du bestiller en opringning via formularen på denne side.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

1
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Det kunne være rart hvis Nordnet kunne leverer data fra pensionsdepoter til Pensionsinfo.dk

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link