Nordnetbloggen

Sidste dans med Draghi: Kan bankerne sende den forhøjede regning videre?

Mario Draghi leverede i ”runde tal” på det som investorerne forventede, håbede, krævede. Spørgsmålet er så hvad de danske banker vil ”gøre ved det”?

  • Draghi sænkede som ventet depositrenten med 0,10
  • Han åbnede samtidig for en ny udgave af de kvantitative lempelser med start den 1/11 og månedlige opkøb på 20 mia. EUR. Det var mindre end første gang (30 mia)
  • Kombinationen af en nedsat depositrente og QE er reelt en markant pengepolitiske lempelse. En lavere depositrente giver mulighed for at købe flere papirer (med lavere effektiv rente) (ingen opkøb med en forretning under depositrenten).
  • Den danske Nationalbank fulgte hurtigt med og nedsatte sin rente i en 1:1 aktion med 0,10. Dermed er indskudsbevisrenten tilbage på minus 0,75, som er det laveste velsagtens i nyere tid.
  • Den danske Nationalbank øgede ikke sine foliorammer, som fortsat er på 31 mia. ECB tillader derimod at banken kan deponere indskud til 0,00
  • Nordea var umiddelbart ude og varslede en rentenedsættelse til minus 0,75 % point til sine erhvervskunder. Satsen matcher Nationalbankens og er en nedsættelse på 0,25

For aktieinvestorerne er det fortsat kortsigtet en svær investeringscase at investere ind i bankaktier. Det bør overvejende være et spørgsmål om tid, før der kommer en større omkostningstilpasning blandt bankerne.

Bankernes rentepres forløber for større besparelsesrunde?

Mens bankerne er indtjeningspresset af den lave rente, glæder boligejerne sig. Nordea har som den første reageret med at sænke renterne for erhverv, og alle andre vil formentlig følge med i løbet af den kommende uge. Det som reelt er det store spørgsmål er hvornår en større bank sender en regning til private kunder med indskud over 1 mio.? For aktieinvestorerne er det fortsat kortsigtet en svær investeringscase at investere ind i bankaktier. Det bør overvejende være et spørgsmål om tid, før der kommer en større omkostningstilpasning blandt bankerne. Udviklingen i renterne og en mulig omkostningstilpasning er det som bankinvestorerne bør holde det mest vågne øje med

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link