Nordnetbloggen

Smart portefølje opretholder automatisk et konstant risikoniveau

Individuel rådgivning står øverst på investorernes ønskeseddel. Og det kan nu gøres digitalt frem for at bruge flere timer i selskab med en bankrådgiver.

Den årlige investoranalyse, som Kantor Gallup har lavet for Finans Danmark og Investering Danmark, viser med al tydelighed at individuel rådgivning og hjælp står i høj kurs blandt investorer. Og det er hjælp til sammensætningen af investeringerne og rådgivning omkring risikoprofil og hjælp til at skabe overblik over mulighederne, som investorerne ønsker sig mest.

Det billede passer godt sammen med det, som Jakob Holck, der er chef for Platform Management hos Nordnet, oplever:

“Kunderne vil have let adgang til digital rådgivning, som de kan gennemgå hjemme – så de slipper for at sidde til møde hos banken i flere timer for at finde ud af, hvor risikovillige de er, og hvad de skal investere i.”

Hos Nordnet kan de kunder, der efterspørger individuel rådgivning, vælge et produkt, man kalder Smarte Porteføljer. De smarte porteføljer er baseret på tre fonde med forskelligt risikoniveau. Inden man kan investere i Nordnet Smarte Porteføljer, skal man først gennemgå en digital rådgivningsproces.

Her skal man svare på en række enkle spørgsmål om blandt andet risikovillighed, finansiel viden og investeringshorisont og ud fra deres risikoprofil, får de så en anbefaling til en fond, som passer til dem.

Omkostningerne var for store

Ved årsskiftet valgte 73-årige Claus sammen med sin hustru at skifte fra en større dansk bank til Nordnet.

“Jeg følte ikke, at vi fik valuta for pengene, og omkostningerne var blevet for store i forhold til afkast,” forklarer han.

En del af de penge, han har flyttet, er en pensionsordning, som han havde sparet sammen i løbet af et langt arbejdsliv som arkitekt på de københavnske tegnestuer. Han har brugt den digitale rådgivningsproces til at finde den fond, som passer til hans risikoprofil. Og det har resulteret i, at han har investeret knapt halvdelen af aldersopsparingen i Smarte Porteføljer.

“For det første er omkostningerne lave – og for det andet er det et fornuftigt papir med relativt lav risiko og den rigtige sammensætning af aktivklasser,” fortæller Claus.

“For det første er omkostningerne lave – og for det andet er det et fornuftigt papir med relativt lav risiko og den rigtige sammensætning af aktivklasser,”

Samme risiko – uanset markedet

Hos Nordnet fortæller Jakob Holck, at noget af det særlige ved Smarte Porteføljer netop er, at investorerne får en fond, som løbende tilpasser fordelingen mellem de enkelte aktivklasser for at opretholde et konstant risikoniveau – uafhængigt af markedsudviklingen.

“Det kan bruges som en fundamental base, fordi en del af din portefølje er konstant styret og tilpasset det risikoniveau, som passer til dig. Og så kan du supplere med enkeltaktier eller den type værdipapirer, som du synes er spændende,” forklarer Jakob Holck fra Nordnet.

Og det var også afgørende for Claus, da han skulle placere sine pensionspenge.

“Jeg betragter det som et mere sikkert papir, og det passer godt i vores situation,” siger Claus. Han har investeret resten af pensionsordningen i mere risikobetonede aktier.

Se, hvilken af de Smarte Porteføljer der passer til dig

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Bent Bertelsen
Gæst
Bent Bertelsen
Er smart porteføljerne så gode, at de kan kalde sig i verdensklassen? Jeg har 2 spørgsmål: 1. Er fondene Ucits-godkendt? 2. Er der ikke investeret i syntetiske værdipapirer, som i værste fald kan være værdiløse? Jeg har altid fået af vide, at hvis man investerede i f.eks ETF, så skulle de underliggende værdipapirer som man investerede i være fysiske værdipapirer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link