Nordnetbloggen
Transparent Banking
Ansatte på Nordnet

Sådan tjener Nordnet penge – Transparent Banking trin 3

Vi praler normalt med, at vi ikke har nogen faste gebyrer for depoter, og at produkter som Superfondene er helt uden årlige omkostninger. Det er for så vidt sandt, men selvfølgelig tjener vi penge på en eller anden måde. Derfor vil jeg nu gøre et forsøg på at forklare, hvordan Nordnet tjener penge.

Man kan sige, at vi tjener penge på fire forskellige måder.

1. Kurtage

Omkring 30 procent af vores indtægter kommer fra den kurtage, som vores kunder betaler, når de køber eller sælger aktier og andre værdipapirer. Hvor meget vores kunder betaler i kurtage, det afhænger blandt andet af størrelsen af handlen. Du kan læse om vores forskellige kurtageklasser i vores prisliste.

2. Fondsselskabernes omkostninger

Vi tjener også en del penge, når vores kunder investerer i fonde.

Det fungerer sådan her: Du betaler forvaltningsomkostninger til fondsselskabet. Fondsselskabet sender en del af dem videre til Nordnet som godtgørelse for, at vi distribuerer deres fond og hjælper dig, som investerer i fonden, med administrativ håndtering og kundeservice. Visse fonde har også salgs- og købsgebyrer, og dem får Nordnet også en del af. Cirka 10 procent af Nordnets indtægter kommer fra vores kunders investering i fonde.

3. Indestående penge

Du har måske hørt om begrebet ”netto renteindtægter”. Det handler om, at banken tjener på indestående penge, når vi låner dem ud til vores kunder eller investerer dem. Vi har næsten 20 milliarder indsatte kroner hos os i dag. Omkring 5-6 milliarder af dem har Nordnet lånt ud til kunder i form af belåning af værdipapirer eller privatlån. De penge får Nordnet renter for.

Resten af pengene bliver investeret i obligationer. Afkastet, som det giver, regnes også ind i netto renteindtægter, som står for næsten 50 procent af Nordnets indtægter.

4. Gebyrer for særlige tjenester og valutaveksling

De resterende 10 procent af selskabets indtægter kommer fra gebyrer, som er forbundet med forskellige tjenester. Det gælder for eksempel veksling af valuta, når kunderne handler med værdipapirer uden for deres hjemmemarked, vores handelsapplikationer og andre forskellige analyse og nyhedstjenester.

Det var en hurtig gennemgang af, hvordan vi tager os betalt hos Nordnet.

Var det til at forstå? Hvis du har spørgsmål – så skriv en kommentar, så skal jeg svare dig, så godt jeg kan.

Jacob Kaplan
CFO, Nordnet

(Blogindlægget er oversat fra svensk)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

20 Kommentarer på "Sådan tjener Nordnet penge – Transparent Banking trin 3"

avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest populære
Superbroker
Gæst

Hvordan virker short af aktier ??.
Låner I folks aktier ud til Short – eller hvordan fungerer det ???

Transparent Banking
Gæst

Hej Superbroker

Du kan læse mere om shorthandel her https://www.nordnet.dk/produkter/investeringsmuligheder/kredit.html#shorthandel

Vi låner aldrig vores kunders aktier ud til shorthandel, men optager et værdipapirlån i markedet. Dette sker typisk ved større banker, som har store beholdninger af aktier i fonde/investeringsforeninger.

/Sanne, Nordnet

Peter Sandholt
Gæst

Forklar mig lige hvordan et makuleret salg kan afregnes med lavere kurs end den jeg aftalte og som aktierne umiddelbart også blev handlet til?
Handlen gik igennem d. 21.11. 2014 kl. 15.30

Er det fordi, at Nordnet også her skal tjene lidt penge

NB. Det var mit seneste salg og det var salg af Dendreon Corp. via OTC. market
Venlig hilsen
Peter Sandholt

Transparent Banking
Gæst

Hej Peter Sandholt
Jeg kan desværre ikke svare dig på, hvad der er sket. Jeg vil bede dig kontakte vores Kundeservice på 70 20 66 85 (fra 8.30-17.00) eller på nordnet@nordnet.dk. Så kan de hjælpe med et svar.
/Sanne, Nordnet

René
Gæst

Helt fair at I får penge for at distribuere fonde (og er åbne omkring det).

Vedrørende (2): er det årsag til at I ikke tager fonde ind – hvis de f.eks. ikke vil betale for distribution?

Transparent Banking
Gæst
Hej René Vi tilbyder handel i samtlige danske investeringsforeninger, som er børsnoterede – uanset om investeringsforeningen vil betale for distribution eller ikke. Derimod præsenterer vi kun de investeringsforeninger på Investtorvet, som vi har en samarbejdsaftale med. Når det gælder internationale fonde, som vi kun tilbyder vores pensionskunder pga. skattereglerne, er det korrekt, at vi kun tager de internationale fonde ind, som vil betale for distributionen. De sidstnævnte fonde kræver en del administration at lægge op i vores systemer, samtidigt med at vi hverken har købs- eller salgsgebyrer forbundet med handel med internationale fonde. Den eneste indtægt for Nordnet bliver derfor… Læs mere »
wpDiscuz

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.