Nordnetbloggen

Sådan identificerer vi stabile aktier i PP Capital StockPick

Dette indlæg er markedsføring.

I et svært marked gælder det om at holde tungen lige i munden og holde sig til sin investeringsproces og strategi, når aktierne skal udvælges. Vi har netop lanceret vores nye investeringsforening, PP Capital StockPick, DK0061075678, i et yderst udfordrende og uroligt aktiemarked. I den forbindelse vil vi her på bloggen løbende skrive indlæg om, hvordan vi i PP Capital StockPick udvælger aktier. Hvad kigger vi efter? Hvad taler positivt for en aktie? Og hvorfor vælger vi aktier fra?

Investeringsunivers

Formålet med StockPick er at opnå så højt et afkast som muligt, og vi har derfor givet os selv muligheden for at investere globalt i børsnoterede selskaber. Helt centralt for vores filosofi er, at vi er tæt på de selskaber der investeres i – hvorfor nordiske samt europæiske selskaber naturligt vil have forrang. Det giver utallige investeringsmuligheder og kræver en struktureret ide-generering for at finde de mest interessante aktier. Derfor starter vores jagt på stabile aktier altid med en screeningproces, hvor vi får reduceret investeringsuniverset til ca. 100 aktier.

Vi starter på det strategiske plan

Screeningen starter på det strategiske plan, hvor vi som udgangspunkt definerer de selskaber eller brancher, som vi mener kan være interessante på det strategiske plan. Herefter gennemgår vi sektorerne og finder interessante indgangsvinkler til eventuelle investeringer. Som et eksempel har vi haft analyseret flybranchen, hvor analysen viser, at både lufthavne og underleverandører strategisk kan være værdifulde modsat flyproducenter og rejseselskaber, der konstant lider under et stigende prispres og hård konkurrence. Investeringsuniverset bliver reduceret til ca. 46-65 aktier ud fra en overordnet gennemgang af risiko- og likviditetstal. Disse selskaber gennemgår en detaljeret selskabs- og markedsanalyse, hvor vi nøje gennemgår regnskaberne, fremskriver afkast og analyserer selskaberne i forhold til deres konkurrenter. Det giver os en idé om, hvad det er, der driver selskabernes vækst og indtjening.

I denne proces gives hvert selskab en karakter ud fra 7 kriterier, som vi gennemgår nedenfor. Processen giver os en portefølje på typisk 20-25 aktier med cirka 26 til 40 aktier på observationslisten. Alle aktier bliver fulgt nøje og kvartalsregnskaberne gennemgås minutiøst for at vurdere, om selskaberne lever op til vores forventninger.

De 7 kriterier
Vores erfaring siger os, at de selskaber der bliver rangeret højst ud fra de 7 kriterier, typisk også er de aktier, der er stabile og som klarer sig bedst gennem markedsturbulens og kriser. Kriterierne er følgende:

Disse kriterier ligger til grund for den short-liste af aktier, som potentielt kan komme i spil til fonden. Alle faktorer vægtes ligeligt og vi investerer kun i selskaber, der samlet scorer over 5.

Nuværende top 5 beholdning og performance siden start
Baseret på ovenstående analysemetode er vores nuværende top 5 placeringer:
Vi har startet investeringsprocessen langsomt op efter tegningsperioden, og ligger fortsat med over 20% kontanter. Afkast og performance fremgår af grafen nedenfor.
Næste blog indlæg kommer medio december, og vil gennemgå et af de 7 ovenstående kriterier. Følg med her på bloggen løbende og ring gerne til os, hvis du ønsker yderligere information. Vi kan fanges på +45 88 33 04 30 eller info@pp-capital.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link