Nordnetbloggen

Kommer Rovios aktier til at flyve højt?

Lige nu har du har mulighed for at tegne aktier i det finske selskab Rovio via Nordnet. Flagskibet i Rovios portefølje er Angry Birds, som er et af verdens mest populære mobilspil med 3,7 milliarder downloads. Der findes også en stor pallette af merchandise med de vrede fugle – lige fra bamser til film.

Norden er en stærk region, når det gælder udvikling af spil, og Rovio er endnu en succesfuld nordisk spil-udvikler, ligesom fx. danske SYBO Games og Playdead. Forretningsmodellen er digital og skalerbar, og branchen viser strukturel vækst – folk spiller mere, og nye generationer kommer til.

Som ansvarlig for vores danske afdeling er jeg rigtig glad for, at vi nu fokuserer mere på børsnoteringer og nu er en af Nordens førende distributører af børsnoteringer. I løbet af 2016-2017 har vi indtil videre distribueret cirka 180 emissioner (primært svenske selskaber), hvor nogle af de mest omtalte i Danmark selvfølgelig har været Dong og Nets. Og du kan se frem til flere større nyemissioner i den kommende tid.

Men hvordan skal man tænke som investor, når det gælder nyemissioner?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der både er højere risiko og større potentiale, når du tegner aktier i virksomheder, som går på børsen. Hos Nordnet har vi et investeringspanel, som gennemgår hver eneste emission og bedømmer, om vi skal deltage eller ej. Vi kigger på faktorer som blandt andet forretningsmodel, cash flow, selskabsledelse og rabat i prissætningen i forhold til lignende børsnoterede selskaber.

Som investor skal du selvfølgelig lave din egen vurdering af, om du vil tegne aktier eller ej. Du bør altid læse prospektet, hvor virksomheden fremlægger alle de faktorer, der er vigtige for at vurdere tilbuddet. Du kan ofte også læse meget i medierne om selskaberne. Det er en god ide at læse de nyhedsartikler, ligesom jeg vil anbefale dig at følge med i debatterne på Shareville og andre sociale medier og fora.

Vi oplever, at nyemissioner er et af de områder, som interesserer vores kunder mest, men vi har selvfølgelig andre ambitioner for produktudviklingen. Vores overordnede mål er at skabe verdens bedste kundeoplevelse indenfor opsparing og investering. Og her er adgang til finansielle produkter af international standard en vigtig del. Det vi ikke udvikler selv, leverer vi gennem partnerskaber eller via investeringer i fintech-selskaber. Foruden et antal IPO’s har vi den seneste tid annonceret et samarbejde med det amerikanske selskab IPsoft, som betyder, at vi vil implementere kunstig intelligens i oprettelsesprocessen for nye kunder. Vi bygger også en helt ny platform og app, som du kan handle fra i begyndelse af det nye år, og samtidig arbejder vi på produkter inden for robotrådgivning.

Har du ideer og ønsker til andre produkter, så vil vi gerne høre dem.

Held og lykke med investeringerne.

/ Niklas

Bemærk, at jeg selv overvejer at tegne aktier i Rovio, men jeg har endnu ikke truffet den endelige beslutning.

Materialet, som er præsenteret her på siden, er ikke og skal ikke opfattes som investeringsrådgivning eller som en opfordring til at tegne, købe eller sælge et værdipapir. En investor bør altid basere sin investeringsbeslutning på sin egen mening og overveje sin egen økonomiske situation.

Investering i finansielle instrumenter er altid forbundet med en risiko. Den investerede kapital kan såvel stige som falde i værdi, og der er ingen garanti for, at du får det investerede beløb tilbage. Historisk afkast garanterer ikke fremtidigt afkast. Før du investerer, bør du altid gøre dig bekendt med det officielle materiale omkring børsnoteringen.

Investorer bør ikke tegne eller købe værdipapirer eller tage investeringsbeslutninger baseret på andre oplysninger end dem, der er produceret af Rovio Entertainment Oyj og godkendt af Financial Supervision Authority. Prospektet er tilgængeligt i elektronisk form på: www.rovio.com/ipo

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2017-09-25 15:05
Tegner du eller lader du være og hvorfor ?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link