Nordnetbloggen

Rimer børsnoteringer på aktiegevinster og lettjente penge?

Lyt med, når Jacob og jeg kommer rundt om børsnoteringer i episode 10 af For pengenes skyld. Du får svaret på, hvordan en børsnotering foregår, og hvilke overvejelser virksomheder gør sig, inden de tager en endelig beslutning om at børsnotere sig eller ej – der er både fordele og ulemper at tage højde for! Hvordan ser børsnoteringslandskabet egentligt ud i Danmark?

Og så får du svar på, om det er en god idé at deltage i nyemissioner – et svar, der ikke er sort/hvidt. Det er ikke altid muligt at være med eller at købe så mange aktier, som man kunne ønske sig. Og er der garanti for gevinst, hvis du er med? Ja, det er der mange eksempler på, men der er altid risici. Sporene fra eksempelvis OW Bunker skræmmer og er fortsat tydelige i mange investorers bevidsthed og pengepung. Du får et par tips til, hvad du særligt skal være opmærksom på.

Du er som altid velkommen til at komme med forslag til emner til podcasten. Skriv en kommentar her på bloggen markeret med #Forpengenes.

Go’ lytning.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
7 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-11-19 22:56
Hvis I mangler emner, så kunne bitcoin da være et meget sjovt emne at tage op!
Gæst
Gæst
2015-11-23 10:59
Hej Ole og Per. Tak for et godt indlæg. Forslag til et kommende emne: – Aktiescreenere (hvordan kan den private investor med fordel bruge de forskellige alternativer, hvad bør man søge efter). – Forskellige grundlæggende investeringstilgange (måske eksemplificeret ud fra Nordnet-eksperterne. Lars Persson bruger f.eks. tit begreber som Bollinger-kanalen, glidende gennemsnit og modstandsniveauer. Mens andre er mest fokuserede på nøgletal som ROE, indre værdi, udbytte TJ) Mvh. Frederik
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-11-23 11:00
Ups. Jacob var det.
Gæst
Gæst
2015-11-25 15:06
Fantastisk podcast i har kørende. I skal da uden tvivl blive ved! Jeg er selv helt ny inden for branchen og har derfor et par spørgsmål. Nu snakker Per om at man skal investere i populære virksomheder, hvor prisen på aktien hele tiden bliver sat op – inden virksomheden bliver børsnoteret. Hvordan kan man følge med i prissætningen inden børsnoteringen?
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-11-26 11:05
Hej Kasper Tak for spm. og interesse i podcasten. Vi tager det op i næste uges kommende episode og forsøger at præcisere lidt mere og yderligere:-) Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst
2015-11-27 09:05

Hej Per Tak for at I valgte at følge op på min opfordring på en udsendelse om børsnoteringer. 🙂 Jeg har et par spørgsmål efter at jeg også har læst de glimrende indlæg om Matas. 1. Det ses ofte at nye aktier stiger første dag og på længere sigt underperformer markedet. Men hvornår slutter “lang sigt”, dvs. hvornår kan man forvente at aktien vil følge resten af markedet? Folk har nok en meget forskellig opfattelse af, hvad der menes med lang sigt, alt afhængig af deres investeringshorisont. 2. institutionelle investorer forfordeles ofte ved gode IPO´s. Vi har nok alle en… Læs mere »

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-11-27 09:43

Hej Martin Tak for spørgsmål, input og interesse. Her er et par korte svar på dine spørgsmål: IPO (nye selskaber) underperformer generelt men ikke i det specifikke tilfælde på lang sigt. Det er nogen få selskaber som står for den største værdiskabelse. Hvis du er “IPO investor” bør du tænke langsigtet ved at handle kortsigtet:-). (Hvis casen er at du er IPO investor og kun det, skal du være disciplineret). De første 3 år er de vanskeligste for nye selskaber som kommer på børsen Jeg kender ikke den præcise definition (institutionel investor) Nej, Nordnet laver ikke en Nordnet IPO. Med… Læs mere »

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link