Nordnetbloggen

USA/FED/Renter/Aktier: Rentefald skal være investorernes redning – forvent varm sommer

FED og Jerome Powell ændrede ikke renten på gårsdagens FED møde, men det skal ske ved de næste møder for at der ikke falder aktiebrænde ned:

  • FED fastholdt sine rentesatser med FED funds på 2,25-2,50
  • Aktieinvestorerne forholdt sig roligt. De 3 toneangivende indeks lå moderat i plus forud for annonceringen og der lå de også i runde tal bagefter.
  • USD blev derimod svækket ud fra en tese om at jo senere rentesænkningerne kommer, jo mere kan presset på USD stige
  • Renterne derimod tog et yderligere dyk. Den 10 årige amerikanske rente hedder nu 1,98. Til sammenligning er Fed Funds altså 2,25-2,50
  • Der er tale om en markant negativ hældende rentekurve, hvor prisen på korte penge er væsentlig højere end prisen på længereløbende fordringer. Det signalerer meget store forventninger til, at FED de kommende kvartaler vil sænke renterne 2-3 gange eller måske endda i virkeligheden endnu mere
  • Investorerne tror ikke meget på at USA-Kina handelsaftalen kan komme på plads og slet ikke, at det sker indenfor kortere tid. Rentekurven og dermed forventningerne taler sit eget og meget tydelige sprog. Der kommer – uanset hvad – en markant vækstafmatning.

Renteforventninger holder aktiehumøret højt

Aktieinvestorerne beholder de positive briller på, og håber på/regner med at der de kommende måneder kommer 2-3 rentenedsættelser eller endda endnu mere fra FED. FED medlemmerne er delte i nogenlunde 2 lige store bunker mellem de som mener renten er passende og dem som synes renten skal sættes ned. Obligations- og aktieinvestorerne har næppe begge ret på samme tid. På den måde kan det blive en varm sommer, som investorerne går i møde i flere henseender.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link