Nordnetbloggen

Regnskaber: Kan Vestas overraske på en billig baggrund?

De danske regnskaber begynder for alvor at komme ind i denne uge. 3. kvartalsskuffelsen sidder stadig i aktiebenene hos i hvert fald Vestas og FLSchmidt investorerne, hvorimod Coloplast er kommet sig halvvejs over kursforskrækkelsen. De store temaer for 4. kvartal bliver guidance for 2018 i lyset af USD svækkelse, bankudlodning og håbet om at 3. kvartal var en enlig svale. Her er individuelle kommentarer til den kommende regnskabssæson for udvalgte danske selskaber:

 • Maersk: Updatering på Hamburg Süd og fremtiden for Maersk Drilling + tal
 • Coloplast: Driller især USD svækkelsen 2018 guidance? + opdatering på opkøbsfronten
 • Danske Bank: Kan de fastholde udlodning og aktietilbagekøb og positionen som top 3 på ROE i Skandinavien?
 • DSV: Er der nye opkøb i kikkerten, guidance og målsætning for kapitalforhold. DSV kan godt lide europæisk vækst og de europæiske vækstudsigter, er de bedste siden dotcom bølgen.
 • FLSchmidt: Kan de vaske Q3 pletten væk. Svag ordreindgang og lavere priser ikke et engangsfænomen
 • GN Store Nord: Kan de fortsat være med i toppen af høreapparatligaen?
 • Jyske Bank: Hvad skal der ske med Nordjyske Bank/aktietilbagekøb/udbytte. Med sektorens absolut højeste omkostningsprocent skal der ske noget. Investorernes eneste afkast de seneste 3 år har været udbytte.
 • Lundbeck: Første regnskab uden Kåre Schultz bærer stadig KS’ fingeraftryk, men er der mere omkostningstilpasning at komme efter? + pipelineopdatering
 • Novo Nordisk: Vækst, USD svaghed og eventuelt (mindre sandsynligt, men givetvis investorefterspurgt) en opdatering på bløderdivisionen efter det mislykkede opkøbsforsøg af belgiske Ablynx.
 • Novozymes: 3. kvartal var en positiv overraskelse, men kan Novozymes levere en vækst og guidance for 2018, som tilfredsstiller investorerne ikke mindst set i lyset af USD svækkelsen og aktiekursstigningen siden 3. kvartalsregnskabet?
 • Først faldt Pandora da 2017 forventningerne blev præciseret ned. Siden steg aktien med 10 % i dagene efter kapitalmarkedsdagen og selskabet er tilbage ved det svækkede udgangspunkt. Pandora er fanget i en “catch 22” kattepine. Hvis de melder forsigtigt ud skal de overbevise investorerne om, at det er forsigtigt. Hvis de melder offensivt og aggressivt ud, kan den udmelding blive en aktieudfordring, som påvirker forventningsdannelsen for den del af 2018 på samme måde som det var tilfældet i hovedparten af 2017.
 • Vestas: 3. kvartal skuffede på grund af prispres, som ikke forsvinder med det samme. GE melder om prispres på ”on-shore” og hvad med USD svækkelse? For 3 månder siden forventede analytikerne en indtjeningsfremgang i 2018 på ca. 12 % i forhold til 2017. Nu lyder forventningerne på en tilbagegang på 5 %. Er analytikerne færdige med at nedjustere 2018 forventningerne og kan Vestas overraske på en billig baggrund præget af lave(ere) forventninger?

Jeg ejer selv aktier i Novo Nordisk, Jyske Bank

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link