Nordnetbloggen

Nykredit opjustering: Realkredit uden marginpres

Nykredit leverede i går en opjustering af sine indtjeningsforventninger for 2019 med 750 mio. Det er ikke mindst forholdet mellem realkredit/bank, som gør at nogle overrasker positivt, mens større banker som Nordea/Danske Bank er mere trængte:

  • Nykredit opjusterede i går helårsforventningerne med 750 mio.
  • Nykredit har de seneste år vundet markedsandele på Realkredit
  • Nykredit har et meget stærkt distributionsnetværk i form af de lokale pengeinstitutter.
  • Sidste uge opjusterede Spar Nord helårsforventningerne. Det var ikke kun men også relateret til en stor realkreditaktivitet, hvor Spar Nord er Nykredit/Totalkredit partner
  • Realkreditaktiviteterne har en meget mindre og næsten 0-renterisiko for institutterne. I takt med at renterne er faldet og rentekurven er fladet, er der kommet yderligere pres på rentemarginalen for de institutter, som har en større bankeksponering. Det sker ikke med realkreditforretningerne.
  • Nordea og Danske Bank har en stor bankforretning krydret med en mindre (forholdsmæssig) realkrediteksponering.

Realkreditten har teten – Nykredit tal kan være positivt for Jyske Bank

I morgen bliver vi formentlig lidt klogere på hvordan Danske Bank og Nordea har klaret sig på realkreditsiden, når de aflægger deres halvårsregnskaber. Mens de banker som har en relativ større eksponering mod bank vs realkredit oplever en marginpres, bliver banker med en større realkrediteksponering mindre ramt. Nykredit har taget markedsandele de seneste år og er den absolutte markedsleder. Danske Bank og Nordea savner en større realkrediteksponering. Om lidt over 1 måned kommer Jyske Bank med sit halvår, og i relation mellem realkredit/bank har købet af BRF i 2013 vist sig at være et meget fornuftig træk. Jyske Realkredit/BRF har taget markedsandele de seneste år, og det vil komme Jyske Bank og investorerne til gode. Investorernes forventninger er lave; spørgsmålet er om de er lave nok?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link