Nordnetbloggen
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Populær månedsopsparing

For lidt over 9 måneder siden lancerede vi vores månedsopsparing i ETF´er, indeksfonde og investeringsbeviser. For at det skal kunne betale sig at spare mindre beløb op hver måned, har vi fjernet købskurtagen i månedsopsparingen.

Man skal med andre ord lede længe for at finde en mere lønsom langsigtet opsparingsmulighed med løbende indbetalinger. Og da man samtidigt kan vælge blandt en lang række billige ETF´er eller indeksfonde, kan man let sammensætte en portefølje med meget lav ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.

Hvis man udelukkende vil have de laveste omkostninger, men alligevel en portefølje med global spredning kunne man f.eks. vælge følgende:

Månedsopsparing 1

For at få yderligere inspiration til valg af ETF´er, indeksfonde og investeringsforeninger har jeg fundet lidt statistik frem på de af vores kunder, som allerede har aktiveret en månedsopsparing. Nedenfor ses derfor de henholdsvis mest populære passivt forvaltede fonde (ETF´er og Indeksfonde) og de mest populære aktivt forvaltede fonde (Investeringsbeviser). De passive fonde er oftest billigere, da de alene følger et indeks.

Månedsopsparing 2

 

Det er meget enkelt selv at sammensætte sin portefølje og aktivere en månedsopsparing. Først vælger man det beløb, man ønsker at spare op hver måned. Vær opmærksom på, at hvis man f.eks. vælger 1.000 kr. vil tjenesten foreslå, at du tillader køb for op til 1.100 kr. Dette skyldes, at det i blandt kan være svært, at nøjagtig købe for totalt 1.000 kr. i fire forskellige børsnoterede fonde. Det bliver lettere, hvis Nordnet får lov til at købe for et lidt højere beløb, hvis f.eks. prisen for en ETF stiger efter en månedsopsparing er blevet aktiveret.

Når man har indtastet beløb, skal man have valgt sine fonde til sin månedsopsparing. Man kan vælge mellem 1-4 ETF’er eller investeringsbeviser (fonde). Vælger man f.eks. 4 fonde, skal man angive, hvor mange procent, man vil købe for i hver enkelt fond. Man kan vælge 4 gange 25%, men man kan også vælge en fordeling på 50%, 20%, 20% og 10%, det vigtigste er, at man totalt køber for 100%.

Hvis man ikke selv ønsker at vælge sine egne fonde til månedsopsparingen, kan man gøre det meget enkelt for sig selv og vælge Nordnets modelportefølje. Her behøver man blot angive beløb og derefter klikke på Nordnet modelportefølje, så har man startet en månedsopsparing.

Eksempel ved valg af Nordnets Modelportefølje:

Månedsopsparing 3

Man kan naturligvis månedsopspare til sig selv, men mange kunder vælger også at månedsopspare til sine børn, enten fra et almindeligt aktiedepot eller et depot for mindreårige.

Hvis man vil spare op til sig selv, kan man vælge mellem et almindeligt aktiedepot, en ratepension til pensionen eller den nye aldersopsparing, som kan være et rigtig godt alternativ, hvis man vil spare op på lang sigt.

Indbetaling på en aldersopsparing giver ikke fradrag, og pengene er bundet til pensionsalderen, men man slipper med en meget fordelagtig beskatning af afkastet på kun 15,3 %. Investering i ETF´er beskattes dog anderledes end alm. aktier og investeringsbeviser, og derfor er det ekstra fordelagtigt at spare op i disse på en ratepension eller en aldersopsparing. Du kan læse mere om investering i ETF´er og Investeringsbeviser her.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

8 Kommentarer på "Populær månedsopsparing"

avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest populære
Dan Kristensen
Gæst
Hej Max. Jeg synes jeres månedsopsparing er et fantastisk produkt. Det er primært dette jeg fremhæver, når jeg anbefaler Nordnet til venner og familie. Personligt mangler jeg dog lidt gennemsigtighed… hvordan har I udvalgt de værdipapirer, der kan vælges imellem? Popularitet? Jeg synes nemlig, at jeg lige mangler et par stykker, hver gang jeg forsøger at opbygge en månedsopsparing 🙂 Jeg forstår godt, at køb uden købskurtage er en kæmpe bonus, og at dette kun er en forretning for Jer, hvis der er en given omsætning pr. værdipapir. Var det en idé at udgive en liste med værdipapirer, som I… Læs mere »
Kristian
Gæst

Jeg syntes det ser meget interessant, især for os der sparer løbende op.
Jeg har bare lidt svært ved at finde den nu, tidligere lå den så vidt jeg husker under fanen “fonde” men er der ikke længere. Er det kun på “min side” eller er der en logisk forklaring?

Kristian
Gæst

Har nu selv fundet den, hvis andre skulle have samme problem kan jeg oplyse at man skal ind under “produkter”, dernæst “investeringsforeninger” og så rulle ned ad siden 🙂

Kenneth Barrett
Gæst

Hej, kommer der snart aldersopsparing for mindreårige 🙂

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.