Nordnetbloggen
Niklas Odenwall
Landechef

Et partnerskab mellem menneske og maskine

I dag præsenterer vi et samarbejde med det amerikanske selskab IPsoft omkring artificial intelligence. Med kunstig intelligens mener man normalt robotter, der er intelligente, kan tænke som mennesker og er i stand til konstant at lære nye ting baseret på det samspil, de oplever.

Begrebet kunstig intelligens giver os forskellige associationer. Nogle synes, det er upersonligt og ekskluderende, mens andre omfavner teknologien og kan se en masse gode anvendelsesområder. Meget tyder på, at de fleste brancher kommer til at bruge og få nytte af kunstig intelligens i fremtiden – for eksempel detailhandlen, sundhedsvæsenet og bilindustrien. Jeg tror også, at opsparing og investering er et område, hvor kunstig intelligens kan øge kundetilfredsheden væsentligt.

Erstatter ikke medarbejdere med robotter

For os i Nordnet handler kunstig intelligens ikke om at erstatte vores medarbejdere med robotter. Du vil selvfølgelig fortsat kunne ringe eller skrive til os. Men ved at implementere kunstig intelligens kan vi supplere og udvide vores service, og i sidste ende kan vi hjælpe vores kunder hele døgnet helt uden ventetid.

Helt konkret er første skridt, at kunstig intelligens bliver implementeret i oprettelsesprocessen for nye kunder i Sverige i løbet af efteråret, og senere kommer det også til Danmark og Norge. Det vil være en digital støtte, som informerer om, hvordan man f.eks. sætter penge ind, overfører værdipapirer eller signerer en aftale elektronisk. Vi vil lytte til den feedback, vi får, og så beslutte os for næste skridt. Men jeg er sikker på, at kunstig intelligens kan gøre en forskel for vores kunder.

Den bedste oplevelse for kunden

Jeg er ingen teknikekspert, men jeg synes, det er spændende at se, hvilken forskel moderne teknologi kan gøre for investorer og for folk i almindelighed. Mit udgangspunkt gør, at jeg kan stille de indlysende (dumme) spørgsmål og udfordre løsningerne fra et brugerperspektiv. Jeg kan lide enkle og intuitive løsninger – og som landechef i Danmark arbejder jeg på at skabe den bedste oplevelse for vores kunder. Det tror jeg ikke er muligt uden at bruge kunstig intelligens og anden kognitiv teknik.

Kom gerne med en kommentar her på bloggen – eller fang mig på Twitter @niklasnordnet

/ Niklas Odenwall

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

Vær den første til at kommentere

avatar
wpDiscuz

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.