Nordnetbloggen

Oprustning øger ordrebøgerne

Den amerikanske præsident har ikke været tilfreds med sin allieredes millitærbudgetter og Donald Trump har truet med, at de amerikanske styrker måske ikke ville hjælpe i en krisesituation. Samtidig ser vi et Rusland, der opruster i stor stil. Det har fået flere allierede til at øge investeringer i deres forsvar.

Det betyder, at SAAB og Kongsberg Gruppen har tykke ordrebøger og stigende overskud, hvilket kun er begyndelsen, hvis Nato-landene skal følge med oprustningen.

Mandag meddelte Thyssenkupp Marine Systems, at de ville øge deres investeringer i deres fabrik i Kiel med 250 mio. euro frem til 2023 og allerede i 2020 vil man nyansætte 500 personer. Thyssenkupp Marine System er Tysklands tredjestørste forsvarsselskab ifølge DI.se.

SAAB har siden toppen i slutningen af september 2018 i kurs 420 været i en faldende tendens. Aktien fandt støtte i niveauet 260 og har siden været i en stigende tendens og handles nu i niveauet 300.

Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis for 2 uger siden og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Holder den positive tendens, så bliver der etableret et ”Golden Cross”.
Den positive tendens i aktiekursen trækker op i flere indikationsmodeller. MACD er over 0 og RSI har ramt niveauet 60.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket giver en langsigtet positiv indikation. Første modstandsniveau er 310 og herefter i niveauet 345, mens nærmeste støtteniveau er ved 270-275 og herefter i niveauet 260. Aktien ser interessant ud på niveauet.


Det norske forsvarsvirksomhed Kongsberg Gruppen var i 103-105 tilbage i august, men siden har aktien taget en rebound og nu handles aktien i niveauet 140-145. Stigningen i aktiekursen betyder, at der er etableret et ”Golden Cross” og signalmodellerne Bollinger og Parabolic er gået i køb på ugebasis tilbage i august.

Der er en positiv tendens i MACD, Momentum og RSI. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet.

Nærmeste støtteniveau er ved 148 og herefter i niveauet 168, mens nærmeste støtteniveau er 135 og herefter i niveauet 125. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Grafen er fra Vikingen. Jeg ejer ikke aktier i SAAB eller Kongsberg Gruppen.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link