Nordnetbloggen

Oprustning øger ordrebøgerne

Den amerikanske præsident har ikke været tilfreds med sin allieredes millitærbudgetter og Donald Trump har truet med, at de amerikanske styrker måske ikke ville hjælpe i en krisesituation. Samtidig ser vi et Rusland, der opruster i stor stil. Det har fået flere allierede til at øge investeringer i deres forsvar.

Det betyder, at SAAB og Kongsberg Gruppen har tykke ordrebøger og stigende overskud, hvilket kun er begyndelsen, hvis Nato-landene skal følge med oprustningen.

Mandag meddelte Thyssenkupp Marine Systems, at de ville øge deres investeringer i deres fabrik i Kiel med 250 mio. euro frem til 2023 og allerede i 2020 vil man nyansætte 500 personer. Thyssenkupp Marine System er Tysklands tredjestørste forsvarsselskab ifølge DI.se.

SAAB har siden toppen i slutningen af september 2018 i kurs 420 været i en faldende tendens. Aktien fandt støtte i niveauet 260 og har siden været i en stigende tendens og handles nu i niveauet 300.

Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis for 2 uger siden og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Holder den positive tendens, så bliver der etableret et ”Golden Cross”.
Den positive tendens i aktiekursen trækker op i flere indikationsmodeller. MACD er over 0 og RSI har ramt niveauet 60.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket giver en langsigtet positiv indikation. Første modstandsniveau er 310 og herefter i niveauet 345, mens nærmeste støtteniveau er ved 270-275 og herefter i niveauet 260. Aktien ser interessant ud på niveauet.


Det norske forsvarsvirksomhed Kongsberg Gruppen var i 103-105 tilbage i august, men siden har aktien taget en rebound og nu handles aktien i niveauet 140-145. Stigningen i aktiekursen betyder, at der er etableret et ”Golden Cross” og signalmodellerne Bollinger og Parabolic er gået i køb på ugebasis tilbage i august.

Der er en positiv tendens i MACD, Momentum og RSI. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet.

Nærmeste støtteniveau er ved 148 og herefter i niveauet 168, mens nærmeste støtteniveau er 135 og herefter i niveauet 125. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Grafen er fra Vikingen. Jeg ejer ikke aktier i SAAB eller Kongsberg Gruppen.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link