Nordnetbloggen
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Ny børs i Danmark – kurtagefri handel i over 200 ETP’er

Måske har du set i nyhederne i de sidste par uger, at en ny børs har åbnet i Danmark, nemlig NGM, som dermed er repræsenteret i hele Norden. I Danmark er der i første omgang fokus på bl.a. certifikater, som handles på NGM´s markedsplads NDX Denmark.

Kurtagefri handel i over 200 ETP’er
Den første aktør, som har noteret værdipapirer på NDX Denmark er den tyske storbank Commerzbank, som i den forbindelse lancerer en kampagne med kurtagefri handel for Nordnets kunder.

Læs mere om kurtagefri handel på Commerzbanks kampagneside

Commerzbank har noteret over 200 ETP’er, herunder bull & bear-certifikater i aktier som Vestas og Novo Nordisk, men også mere utraditionelle investeringer som uld og naturgas. Bemærk, at tilbuddet fra Commerzbank kun gælder handler på mindst 5000 kr.

Børshandlede produkter – mere eksotisk end det lyder
NDX i Sverige, Norge og Finland har i løbet af de seneste år opnået en meget stærk position (ca. 80 % af handlen) inden for såkaldte Exchange Traded Products (ETP), eller på dansk slet og ret ”børshandlede produkter”. Lad dig dog ikke narre af den neutrale betegnelse; begrebet henviser til værdipapirer, som er ret eksotiske, f.eks. bull & bear-certifikater, gearede aktiecertifikater, råvare-certifikater, minifutures, turbo warranter m.m. Danskerne har i nogle år kunnet investere i denne form for produkter via Nasdaq, og det er især certifikater fra Nordea, Handelsbanken og Danske Bank, som Nordnets kunder i Danmark har investeret i. Hvorfor investerer flere og flere i ETP’er? Der ligger en lang række strategier bag, men dem som ligger lige til højrebenet er:

  • let adgang til investering i råvarer
  • mulighed for gearing uden at optage lån
  • mulighed for at tjene penge på faldende kurser, med en lavere risiko end ved almindelig shorthandel

På denne uddannelsesside kan du læse mere om, hvordan ETP’er fungerer

Store muligheder for gevinst og høj risiko for tab

En udmærket tommelfingerregel er, at lover et produkt mulighed for en stor gevinst, er risikoen for tab tilsvarende stor. De her produkter er ingen undtagelse. Det er derfor vigtigt, at du nøje undersøger, hvordan produkterne fungerer, og at du forstår de mulige konsekvenser, inden du eventuelt vælger at investere i dem.

P.S. Vil du prøve, hvordan ETP’er fungerer uden at investere rigtige penge? Så kan du gratis deltage i DM i investering fra NGM. Hovedpræmien er 100 gram rent guld, og du kan også vinde 5000 kr. i Superfonden. Læs mere og tilmeld dig DM i investering her

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

11 Kommentarer på "Ny børs i Danmark – kurtagefri handel i over 200 ETP’er"

avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest populære
Tomas
Gæst

Hvordan er beskatningen

Casper
Gæst
Hej. Jeg har nu et par gange oplevet, at commerzbanks forsvandt som market maker i deres 3xbull certifikat ved pludselige stigninger. De var stadigvæk til stede i de andre certifikater (både bull og bear). De kommer så igen, når aktien er faldet lidt tilbage. Det ses bl.a. på kursen i deres BULL GENMAB X3 CB som i går torsdag 10. marts klokken 13.55 faldt 5 kroner uden et lignende fald i kursen for genmab (der lå en anden købsordre på 10 stk ved 83 kroner). Man skal være obs. på at selvom der tilsyneladende er en market maker kan man… Læs mere »
Thomas
Gæst

Hej,
Hvorfor informerer I ikke upfront at man ikke har adgang til disse produkter fra ens pensionsdepot?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.