Nordnetbloggen

Vores screener gør det let at finde investeringsforeninger af høj kvalitet

Det er ikke altid lige let at vælge nye investeringsforeninger til porteføljen. Udvalget er stort, og det kan være svært at vurdere kvaliteten. Men nu bliver det lettere.

nordnet.dk kan du nu få hjælp af vores screener. Det er en ny og forbedret version af Investtorvet, hvor du blandt andet kan finde inspiration, frasortere foreninger med uetiske investeringer og fremhæve foreninger med særligt lav CO2-aftryk.

Investér i grønne investeringsforeninger

Ønsker du at plukke investeringsforeninger med de grønne investeringsfingre, så har du muligheden for at klikke af i boksen ”Lav CO2” og her få et overblik over investeringsforeninger med begrænset eksponering mod fossile brændstoffer.

Analysen og udvælgelsen foretages af Sustainalytics, som er en ledende, global leverandør af research og ratings af ESG og Corporate Governance.

Fravælg dyreforsøg, våben og tobak

Er du på udkig efter etiske investeringer, så har du også mulighed for at frasortere investeringsforeninger med eksponering mod eksempelvis dyreforsøg, våben og tobak i listen ”Uønskede beholdninger”.

Du kan enten frasortere elementerne individuelt eller kombinere flere end tretten forskellige områder, som du ønsker det.

Også i denne funktion er begrænsningerne udarbejdet på baggrund af analyser fra Sustainalytics.

Udvalgte investeringsforeninger

For at sikre os at du let kan finde investeringsforeninger af høj kvalitet, har Nordnet indgået et samarbejde med det uvildige, svenske analysehus Wassum, som har mere end 20-års erfaring inden for analyse af investeringsforeninger.

Wassum har analyseret Nordnets udvalg af danske investeringsforeninger og analyseret sig frem til atten forskellige afdelinger fra ni forskellige udstedere, som inden for hver deres kategori har de største forudsætninger for at præstere bedst i deres kategori over tid.

Foreningerne er inddelt i følgende seks geografiske områder:

  • Asien
  • Danmark
  • Europa
  • Norden
  • USA og Nordamerika

Hvordan udvælger Wassum foreningerne?

Udvælgelsesprocessen er opdelt i to faser:

  • Den kvantitative analyse

Hele analyseprocessen starter med en kvantitativ analyse, hvor Wassum gennemgår alle investeringsforeninger, som Nordnet tilbyder. Her kigger Wassum blandt andet på det historiske afkast efter omkostninger, risiko ved et faldende marked, og om forvalterne følger den lovede strategi.

  • Mødet med porteføljemanageren

Hvis foreningen har bestået første del af analysen, mødes Wassum med porteføljemanageren i den enkelte afdeling for at skabe sig et indtryk af forvalterens kompetencer.

Hvorfor skal man vælge en af de Udvalgte Investeringsforeninger?

Udbuddet af danske investeringsforeninger er uendeligt stort, og de Udvalgte Investeringsforeninger giver dig mulighed for at få gratis og professionel inspiration, som normalt er gemt bag en betalingsmur.

Wassum sørger løbende for opfølgning og sikrer, at foreningerne fortsat leverer det, der kræves for at blive fremhævet som en udvalgt investeringsforening. Det betyder, at der vil blive skiftet ud i udvalget, hvis foreningerne ikke længere lever op til kravene.

Analyserne fra Waasum er 100 % uvildige, og der er derfor ingen interessekonflikt i forhold til provisioner eller andre indtægtsforhold for Nordnet.

Hvor finder jeg de Udvalgte Investeringsforeninger? Du kan se listen med de Udvalgte Investeringsforeninger lige her

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Det kunne være rigtig brugbart, hvis det var muligt at filtrere på aktiv / passiv og om fonden er en del af månedsopsparingen også. Er der planer om det?
Gæst
Gæst
Hej Lars Jeg har snakket med vores udviklere, og de vil arbejde på at få integreret Månedsopsparingen i screeneren. I øjeblikket er der ingen planer om at gøre det muligt at sortere på aktive/passive – men dit ønske er sendt videre. M.v.h. Sanne, Nordnet

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link