Nordnetbloggen

Norden top 10

Dette indlæg er markedsføring.

Norden top 10 – uge 45

Fredag d. 9. november er der ni nye aktier i Norden top 10, som nu består af seks svenske, to norske, en dansk og en finsk aktie.

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analyserne er baseret på kvantitative forhold og skal anses som inspirationskilde og markedsføring.

1.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 489 (27.4)
Vestas Wind Systems er brudt op fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellemlang sigt efter, at investorerne stadig er gået opad i pris for at komme ind. Et købssignal er udløst og videre opsving for aktien indikeres. Har også brudt modstanden ved 464 i en rektangelformation, og videre opgang kan forventes. Aktien har støtte ved cirka 455 kroner og modstand ved cirka 563 kroner. Positiv volumenbalance, med høj omsætning på dage med opgang og lav omsætning på dage med nedgang, styrker aktien på kort sigt. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  AstraZeneca(AZN.ST) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 728.4 (26.5)
AstraZeneca viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Har også brudt en rektangelformation. Etableret brud på modstanden ved 727 vil signalere videre opgang til 801 eller mere. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 720 kronor og videre opgang er dermed signaleret. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  Biotage(BIOT.ST) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 143.2 (2.4)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Biotage, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har også brudt igennem et modstandsniveau og udløst købssignal fra langsigtet trading range. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 135 kronor og videre opgang er dermed signaleret. RSI er over 70 efter et godt kursopsving de sidste uger. Aktien har et stærkt positivt momentum og videre opsving indikeres. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  Nokia(NOKIASEK.ST) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 53.22 (-0.62)
Nokia har brudt den faldende trendkanal på mellemlang sigt, hvilket i første omgang indikerer svagere faldende takt. Gav købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 51.20. Videre opgang til 57.79 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 52.70 kronor. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 52.70 kronor ved reaktioner tilbage. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer godt med toppe og bunde i kursen. Dette styrker aktien. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket kan være et tidligt signal om indledning af en stigende trend. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  DNB ASA(DNB.OL) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 158.7 (1.55)
DNB ASA viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Har nået objektivet ved 172 efter brud på en rektangelformation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 155 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 305.4 (-6)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Hansa Medical AB, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Har nået objektivet ved 310 efter brud på en rektangelformation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien har støtte ved cirka 264 kronor og modstand ved cirka 347 kronor. RSI divergerer negativt mod kursen, hvilket indikerer fare for en reaktion nedad. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 72.64 (0.48)
Neste Corporation ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 70.00 euro. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 70.00 euro ved reaktioner tilbage. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  Oasmia Pharmaceutical(OASM.ST) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 14.3 (0.42)
Oasmia Pharmaceutical har brudt op fra den stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer endnu stærkere stigningstakt, men den stærke opgang kan give reaktioner tilbage på kort sigt. Har også brudt et modstandsniveau på kort sigt og givet købssignal fra kortsigtet trading range. Aktien har støtte ved cirka 5.70 kronor. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Dette styrker trendbilledet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  Nordic Nanovector ASA(NANO.OL) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 71 (3.95)
Nordic Nanovector ASA har brudt nedtrenden og reageret kraftigt op. Det er foreløbigt vanskeligt at sige noget om den fremtidige trendretning. Aktien er brudt igennem et modstandsniveau og udløst købssignal fra langsigtet trading range. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 68.00 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Positiv volumenbalance, med høj omsætning på dage med opgang og lav omsætning på dage med nedgang, styrker aktien på kort sigt. Det kortsigtede momentum i aktien er stærkt positivt med RSI over 70. Det indikerer øgende optimisme hos investorerne og videre kursopsving for Nordic Nanovector ASA. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  Cherry B(CHERB.ST) – 8. nov 2018. Seneste slutkurs: 75.7 (0.9)
Cherry B har brudt nedtrenden og reageret kraftigt op. Det er foreløbigt vanskeligt at sige noget om den fremtidige trendretning. Aktien har givet købssignal fra glidende gennemsnit-indikatoren, og signalerer dermed videre opgang. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 74.00 kronor og videre opgang er dermed signaleret. Positiv volumenbalance indikerer, at volumen er høj på opsvingsdage og lav på nedgangsdage – noget der styrker aktien. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyserne er udarbejdet af Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analyserne skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link