Nordnetbloggen

Norden top 10

Dette indlæg er markedsføring.

Norden top 10 – uge 36

Fredag d. 7. september er der syv nye aktier i Norden top 10, som nu består av tre svenske, fem norske, en dansk og en finsk aktie.

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analyserne er baseret på kvantitative forhold og skal anses som inspirationskilde og markedsføring.

1.  Aker(AKER.OL) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 642 (-2)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Aker, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Har reageret tilbage efter bruddet på en rektangelformation. Der er støtte omkring 638, noget som åbner for gode købsmuligheder nu. Etableret brud under denne støtte vil imidlertid neutralisere købssignalet. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 620 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Dette styrker trendbilledet. RSI-kurven viser en faldende trend – noget som er et tidligt signal om mulig drejning ned, også i kursen. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  SCA B(SCAB.ST) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 103 (-0.85)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i SCA B, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien tester støtten ved cirka 102 kronor. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 102 kronor vil udløse et salgssignal. Positiv volumenbalance indikerer, at volumen er høj på opsvingsdage og lav på nedgangsdage – noget der styrker aktien. Det kortsigtede momentum i aktien er stærkt positivt med RSI over 70. Det indikerer øgende optimisme hos investorerne og videre kursopsving for SCA B. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  Assa Abloy(ASSAB.ST) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 184 (-0.65)
Assa Abloy ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Har reageret tilbage efter bruddet på en rektangelformation. Der er støtte omkring 183, noget som åbner for gode købsmuligheder nu. Etableret brud under denne støtte vil imidlertid neutralisere købssignalet. Aktien tester støtten ved cirka 183 kronor, noget der kan give en reaktion op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  BW Offshore(BWO.OL) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 55.8 (-0.5)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i BW Offshore, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien nærmer sig støtten ved cirka 53.50 kroner, noget der kan give en reaktion op. Positiv volumenbalance, med høj omsætning på dage med opgang og lav omsætning på dage med nedgang, styrker aktien på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  Per Aarsleff Holding A/S(PAALB.CO) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 255.5 (1.5)
Per Aarsleff Holding A/S ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 249 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Aktien anses teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  Panoro Energy(PEN.OL) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 19.8 (-0.6)
Panoro Energy ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Aktien har støtte ved cirka 17.00 kroner. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbilledet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  Investor A(INVEA.ST) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 409.4 (-0.2)
En tilnærmet horisontal trendkanal er brudt opad på mellemlang sigt. Dette indikerer en fortsat stærk udvikling, og Investor A har nu støtte ved eventuelle reaktioner ned mod trendlinierne. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 376. Videre opgang til 419 eller mere er signaleret. Aktien har støtte ved cirka 400 kronor. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  UPM-Kymmene(UPM.HEX) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 32.57 (-0.27)
UPM-Kymmene viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Glidende gennemsnit-indikatoren har også udløst købssignal. Dette signalerer isoleret set videre opgang, men trægheden i indikatoren gør at man ofte går glip af en stor del af opsiden. Aktien tester støtten ved cirka 32.30 euro, noget der kan give en reaktion op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  Norwegian Air Shuttle(NAS.OL) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 266.8 (-2.8)
Norwegian Air Shuttle viser ingen klar trend på mellemlang sigt. Gav købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 228. Videre opgang til 329 eller mere er signaleret. Aktien har støtte ved cirka 246 kroner og modstand ved cirka 310 kroner. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer godt med toppe og bunde i kursen. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker aktien. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  PhotoCure(PHO.OL) – 6. sep 2018. Seneste slutkurs: 59.5 (2.6)
PhotoCure har brudt op igennem toppen af den stigende trendkanal på mellemlang sigt, og signalerer med dette endnu stærkere stigningstakt. Den positive udvikling åbner imidlertid for kortsigtede korrektioner tilbage fra dagens niveau. Aktien har støtte ved cirka 32.00 kroner. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbilledet. Det kortsigtede momentum i aktien er stærkt positivt med RSI over 70. Det indikerer øgende optimisme hos investorerne og videre kursopsving for PhotoCure. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

God weekend!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyserne er udarbejdet af Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analyserne skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link