Nordnetbloggen

Norden top 10

Dette indlæg er markedsføring.

Norden top 10 – uge 22

Fredag d. 1. juni er der seks nye aktier i Norden top 10, som nu består av fire svenske, tre norske, tre danske og ingen finske aktier.

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  Polarcus Ltd(PLCS.OL) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 2.27 (0.09)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Polarcus Ltd, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Er steget kraftigt efter købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 1.60. Objektivet ved 2.18 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 2.00 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbilledet. Det kortsigtede momentum i aktien er stærkt positivt med RSI over 70. Det indikerer øgende optimisme hos investorerne og videre kursopsving for Polarcus Ltd. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  Tryg(TRYG.CO) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 146.7 (0.2)
Tryg ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 145. Videre opgang til 152 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 145 kroner og videre opgang er dermed signaleret. RSI-kurven viser en faldende trend – noget som er et tidligt signal om mulig drejning ned, også i kursen. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 381.5 (-1.6)
Orsted A/S ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Har nået objektivet ved 406 efter brud på en omvendt-hovede-og-skuldre-formation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien tester støtten ved cirka 380 kroner. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 380 kroner vil udløse et salgssignal. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 60.3 (3.6)
Scatec Solar ASA har brudt op gennem den stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer endnu hurtigere stigningstakt. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 52.89. Videre opgang til 64.48 eller mere er signaleret. Aktien har støtte ved cirka 44.40 kroner. Positiv volumenbalance viser, at volumen er højere på opsvingsdage end på nedgangsdage. Det indikerer, at optimismen er øgende hos investorerne. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  Castellum(CAST.ST) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 141.6 (0.65)
Castellum ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Har nået objektivet ved 144 efter brud på en rektangelformation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien nærmer sig støtten ved cirka 139 kronor, noget der kan give en reaktion op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  ÅF(AFB.ST) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 205.6 (6.4)
ÅF har brudt op gennem den stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer endnu hurtigere stigningstakt. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 192. Videre opgang til 217 eller mere er signaleret. Aktien har støtte ved cirka 190 kronor. Positiv volumenbalance viser, at volumen er højere på opsvingsdage end på nedgangsdage. Det indikerer, at optimismen er øgende hos investorerne. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  Catena Media PLC(CTM.ST) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 139 (-0.5)
Catena Media PLC viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien tester støtten ved cirka 137 kronor, noget der kan give en reaktion op. Volumenbalancen er positiv og styrker aktien på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  Kværner(KVAER.OL) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 17.96 (0.16)
Kværner ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien tester støtten ved cirka 17.60 kroner. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 17.60 kroner vil udløse et salgssignal. Positiv volumenbalance indikerer styrke på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  Stora Enso R(STER.ST) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 179.6 (2.6)
Stora Enso R ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Aktien har marginalt brudt op igennem modstanden ved cirka 177 kronor. Etableret brud vil indikere videre opgang. Positiv volumenbalance indikerer, at køberne er aggressive, mens sælgerne er passive, og styrker aktien. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  Chr. Hansen Holding(CHR.CO) – 31. maj 2018. Seneste slutkurs: 611.4 (2.6)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Chr. Hansen Holding, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har også brudt igennem et modstandsniveau og udløst købssignal fra langsigtet trading range. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 594 kroner. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 594 kroner ved reaktioner tilbage. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer dårligt med toppe og bunde i kursen. Dette svækker den stigende trend og kan være et tidligt signal om et kommende trendbrud. Det kortsigtede momentum i aktien er stærkt positivt med RSI over 70. Det indikerer øgende optimisme hos investorerne og videre kursopsving for Chr. Hansen Holding. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

God weekend!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nordnets nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link