Nordnetbloggen

Nordea/Danske Bank: Ikke plads til endnu en Danske Bank nedskrivningsskævert

  • Nordea og Danske Bank aflægger regnskaber i morgen. Set i et skandinavisk perspektiv vil de sikkert, ligesom i Q1 rapportere tal, som ligger under gennemsnittet og væsentlig under det, som deres langsigtede planer tilsiger:
  • Norske DNB har hidtil leveret den store positive overraskelse med et resultat som med 6,3 mia. NOK var 2x det forventede
  • SHB kom ud væsentlig bedre end ventet. Det skyldes ikke mindst en positiv afvigelse på nedskrivningerne, hvor de forventede 1,3 mia. SEK i hensættelser kun blev til netto 97 mio. SEK
  • SEB skuffede med store hensættelser på 2,7 mia. hvor analytikerne havde forventet 2 mia. SEB kommenterede selv, at hensættelser kan varigere fra kvartal til kvartal og holdt fast i udmeldingen om 6 mia. SEK i hensættelser over året.
  • I 1. kvartal kom Danske Bank klart svagest ud. Det skyldes ikke mindst hensættelser på tæt på 4 mia. DKK. Denne skuffelse og negative overraskelse kommer ikke til at gentage sig i 2. kvartal, hvor forventningerne lyder på hensættelser på 1,388 mia.
  • Nordea overraskede positivt på grund af langt lavere hensættelser i 1. kvartal. Det bliver igen hensættelserne, som kan gøre forskellen

Forventningerne til Danske Banks regnskab er på den ene side lave efter det skuffende 1. kvartalsregnskab. Samtidig er aktien steget en hel del de seneste uger. Et dårligt regnskab kan være frygtet, men der er næppe plads til at Danske Bank leverer et regnskab, som ligger under det forventede.

Figur 1: Egenkapitalforrentning for DNB, SEB, SHB for Q2 og for Danske Bank og Nordea Q1. Tal for Nordea og SEB også vist korrigeret for ekstraordinære poster.

Kilde: Bankernes regnskaber

Per Hansen
Per Hansen
Investeringsøkonom

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld