Nordnetbloggen

Negative renter og hvad så?

Der er alternativer til negative renter

Det er i dag ikke muligt at få et positivt afkast ved at investere i en obligation, som er udstedt af den danske Nationalbank, uanset om løbetiden er 1 dag eller 20 år. Økonomerne vil sige, at rentekurven er flad og ligger under nulpunktet. Renterne er negative, og det kan vi ikke gøre noget ved.

For dig som investor betyder det, at større kontante beløb over 750.000 kr. kommer til at koste 0,75 % at have stående. På den måde kan man sige, at virkeligheden indfinder sig i 2020.

Negative renter er ikke Nordnets fortjeneste

Det er vigtigt for os at understrege, at Nordnet ikke tjener på de negative renter. Det er en udgift, som vi sender videre. Du har som investor flere muligheder for at undgå at betale omkostningen, og undgå at din opsparing over tid udhules af både negative renter og generelle prisstigninger, men fælles for alternativerne er, at de er forbundet med en vis investeringsmæssig risiko. Her er lidt inspiration:

USD, CAD, SEK og NOK uden negative renter

Af Nordnets hovedmarkeder er der ikke negative renter i USA, Canada, Sverige og Norge. Placerer du dine penge i disse valutaer, tilskrives der ikke negativ rente – men du skal samtidig være opmærksom på, at du løber en valutarisiko.

Kan du gemme dig i investeringsfonde?

Det korte svar er nej; og dog. Jo flere obligationer der er i den fond du køber, jo sværere er det at få et positivt afkast. Omvendt gælder det, at jo flere aktier, jo højere er det forventede afkast, men risikoen for udsving på aktiemarkederne følger med.

Smarte Porteføljer

Nordnets egne Smarte Porteføljer blander dine investeringer, alt efter hvilken investor du er. Det er ikke et perfekt alternativ til at have mange kontanter stående, først og fremmest fordi det har en risiko, som er større end ved en kontant investering. Samtidig får du dog også en reel afkastmulighed.

Smarte porteføljer findes i udgaver med lav, mellem og høj risiko. Jo flere aktier og andre højrisiko-værdipapirer du køber, jo længere bevæger du dig væk fra det risikomæssige lavpunkt. Over tid er det forventede afkast positivt, men kortsigtede udsving er reelle risici, som man skal være indstillet på som investor.

/Anne Buchardt, Landechef, Nordnet Danmark

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Martin
Martin
2019-12-27 17:12

Negativ renter på indlån med stigende renter på jeres udlån. Hænger ikke helt sammen. En uændret rente bør implicit være en rente stigning. Som jeg ser det har i udbudt jeres lån billigt for derefter at dreje på skruerne. Det kommer til at koste på imaget over tid. God jul.

Skeptisk
Skeptisk
Svar til  Martin
2020-01-02 16:43

Det er som om Nordnet er blevet trætte af deres kunder, og hellere vil øge indtjening pr kunde end at få flere kunder. Renten sænkes og de hæver deres rente på udlån.

David
David
2019-12-28 10:28

Forståeligt at I sender regningen videre til os. Jeg har et par forslag: 1) Udvid den nye hjemmeside med side for “Valutakonti”. Det er lidt underligt at man skal tilbage til den gamle side for at veksle. Gør renten på valutakonti overskuelig. Man betaler p.t. forskellig rente på udlån, afhængig af valuta, og nu også snart på indlån. Lav en ny “Valutakonti-side”, hvor det klart fremgår hvad man betaler i hhv. udlåns- og indlånsrente i HVER ENKELT valuta. Lav det på samme side som det andet, og altså ikke gemt i prislisten. Åbenhed og overskuelighed er godt, så rart at… Læs mere

BJN
BJN
2020-02-14 18:33

Det er meget uheldigt. nu hvor der er indført negative renter, at man kun kan overføre 250.000 kr. om dagen. Andre banker har også den grænse, men der hvor jeg har bank, har jeg fået fjernet grænsen. Det må I også gøre nu. Og ellers må I forpligte jeg på, hvilken service I yder med manuel overførsel og beskrive den med tidsfrister osv. Forleden ringede jeg til Nordet inden klokken 12.00 for at få overført ca. 600.000 kr. samme dag. Det kunne jeg ikke få ordnet telefonisk, men skulle skrive. Medarbejderen mente dog ikke, at var noget problem, hvis jeg… Læs mere

Tsp.
Tsp.
Svar til  BJN
2020-02-20 21:19

Hej. Lav straks Ovf. Først på formiddagen og de er på Nordnet konto om eftermiddagen. Har prøvet flere gange.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld