Nordnetbloggen

Derfor indfører Nordnet nu også negative renter for de største private indlån

Vi har i Danmark haft Nationalbankrenter under 0 % i mere end 7 år. Virksomheder har i snart 3 år betalt negative renter i de fleste banker. Hos Nordnet har det kun været tilfældet for de største indlån på erhvervssiden siden januar i år. Jyske Bank har været den første danske bank til at sende en del af regningen videre til privatkunderne, og flere andre banker er nu fulgt efter. Derfor er vi hos Nordnet nu også nødsaget til at sende en del af omkostningen videre, når der er tale om de største kontantindeståender.

Verden er vendt på hovedet

I dag er det sådan, at det forventede afkast på alle statsobligationer med løbetider op til 20 år er negativt. Man kan med andre ord ikke investere i en statsgaranteret obligation og holde den til udløb, uden at få et negativt afkast. Køberne er altså villige til at låne penge ud til staten og samtidig betale penge for det.

Det samme gælder for boligejerne. Boligejere med årlig rentetilpasning har i både 2018, 2019 og 2020 fået penge for at låne i deres hus før indregning af omkostninger. Det er det helt håndgribelige bevis på, at renterne ikke kun er lave, men sågar negative.

I den situation spiller det selvfølgelig en væsentlig rolle, at vi i Nordnet som alle andre banker er forpligtet til at placere størstedelen af vores likvider til en negativ rente helt ned til -0,75 %. Med et stort indlånsoverskud indebærer de negative renter hermed en meget direkte omkostning for os på adskillige millioner kroner hver måned.

Nordnet har forsøgt at trække tiden

I Nordnet har vi forsøgt at trække tiden og renterne så længe som muligt. Vi indførte først negative renter for erhvervskunder sidste år, hvilket var ca. 2 år efter de fleste andre banker. Også dengang var vi nødsaget til at gøre noget. Nordnet var en af de få banker, som ikke tog den reelle pris for at opbevare kontanter, og ikke sendte regningen videre til kunderne. Det betød, at mange kunder flyttede store beløb til Nordnet af netop denne grund. Den situation ønsker vi ikke at blive bragt i igen, nu hvor en stor del af de danske banker har annonceret negative renter for privatkunder.

Negative renter er kommet for at blive

Negative renter er ikke en forbigående ting. Ikke noget som går over i morgen eller på kort sigt inden for det kommende år. Ingen af Nationalbankens udstedelser handles som nævnt med positive renter, og aktuelt er der ikke noget som tilsiger, at vi kommer til at opleve positive indlånsrenter i de kommende år.

Nordnet betaler fortsat

Når Nordnet indfører negative renter per den 1. januar 2020 gælder det altså for indeståender over 750.000 kr. Nordnet tager altså fortsat selv regningen for de første 750.000. Så har du eksempelvis 1.000.000 stående kontant, vil fordelingen fortsat være, at Nordnet betaler 75 % af den reelle omkostning.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

11
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Hans Andersen
Gæst
Hans Andersen
Hvordan beregnes det kontante indestående ? Lægges pensionskonti sammen med frie midler ? Lægges ægtefællers sammen ?
Jens-Peder Vium
Gæst
Jens-Peder Vium
For et par år siden ophørte min alderspension, fordi jeg blev 75, så de er nu frie medler. Desuden har jeg en anden konto med fire medler. Bliver de to konti lagt sammen, når kontantbeløbene gøres op?
Trelleborg Holding
Gæst
Trelleborg Holding
I forbindelse med negative renter er det et problem at man ikke kan regne med de dagsopgivelser i anvender i forbindelse med valør- og overførselsdage, vi har flere gange været udsat for overførsler ikke har fungeret, formentlig fordi alle ind- og udbetalinger skal gå over Sverige. Kan Nordnet ikke finde ud af straksoverførsler eller 1-2 dage uden strafrenter for større beløb
Else Thygesen
Gæst
Else Thygesen
Nordnet bryster sig af at være den bedste investeringsbank i Danmark! Hvorfor sammenligner I jer med danske banker med fuld service? Og hvorfor skal vi acceptere jeres jammer over negative renter, som nu tørres af på kunderne? Der er ikke ret meget “bedste investeringsbank” over Nordnet længere!
Hugo Nielsen
Gæst
Hugo Nielsen
Mangler der ikke en anden halvdel af historien? Når nu Nordnet har valgt at tage renter for at låne kundernes penge, betyder det vel, at de også GIVER penge for at låne penge TIL kunderne – netop fordi renten er negativ. Eller hvordan ligger det med det? De penge Nordnet låner ud til kunderne må jo reducere Nordnets forfærdelige “store indlånsoverskud” væsentligt, så de lånende kunder skal præmieres for dette ……. eller hvad?
Lis
Gæst
Lis
Hvordan håndteres et aktiedepot – nogle gange vil min likvide beholdning overskride 750.000 i dage/uger og måske måneder. Skal der betales negative renter af indestående? hvorledes beregnes dette i så fald?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link