Nordnetbloggen

Derfor indfører Nordnet nu også negative renter for de største private indlån

Opdatering: I forlængelse af den seneste renteforhøjelse fra Nationalbanken justerer Nordnet rentesatserne for kontantindestående med virkning fra mandag den 23. marts 2020. Den nye rentesats bliver hermed -0,60 % på kontantindestående i DKK mod hidtil -0,75 % på indeståender, der overstiger den aktuelle grænse på 750.000 DKK. Fra den 4. maj 2020 vil negative renter blive afregnet af det kontantindestående, som overstiger 250.000 DKK for frie midler og 100.000 DKK for pensionsmidler.

Vi har i Danmark haft Nationalbankrenter under 0 % i mere end 7 år. Virksomheder har i snart 3 år betalt negative renter i de fleste banker. Hos Nordnet har det kun været tilfældet for de største indlån på erhvervssiden siden januar i år. Jyske Bank har været den første danske bank til at sende en del af regningen videre til privatkunderne, og flere andre banker er nu fulgt efter. Derfor er vi hos Nordnet nu også nødsaget til at sende en del af omkostningen videre, når der er tale om de største kontantindeståender.

Verden er vendt på hovedet

I dag er det sådan, at det forventede afkast på alle statsobligationer med løbetider op til 20 år er negativt. Man kan med andre ord ikke investere i en statsgaranteret obligation og holde den til udløb, uden at få et negativt afkast. Køberne er altså villige til at låne penge ud til staten og samtidig betale penge for det.

Det samme gælder for boligejerne. Boligejere med årlig rentetilpasning har i både 2018, 2019 og 2020 fået penge for at låne i deres hus før indregning af omkostninger. Det er det helt håndgribelige bevis på, at renterne ikke kun er lave, men sågar negative.

I den situation spiller det selvfølgelig en væsentlig rolle, at vi i Nordnet som alle andre banker er forpligtet til at placere størstedelen af vores likvider til en negativ rente helt ned til -0,75 %. Med et stort indlånsoverskud indebærer de negative renter hermed en meget direkte omkostning for os på adskillige millioner kroner hver måned.

Nordnet har forsøgt at trække tiden

I Nordnet har vi forsøgt at trække tiden og renterne så længe som muligt. Vi indførte først negative renter for erhvervskunder sidste år, hvilket var ca. 2 år efter de fleste andre banker. Også dengang var vi nødsaget til at gøre noget. Nordnet var en af de få banker, som ikke tog den reelle pris for at opbevare kontanter, og ikke sendte regningen videre til kunderne. Det betød, at mange kunder flyttede store beløb til Nordnet af netop denne grund. Den situation ønsker vi ikke at blive bragt i igen, nu hvor en stor del af de danske banker har annonceret negative renter for privatkunder.

Negative renter er kommet for at blive

Negative renter er ikke en forbigående ting. Ikke noget som går over i morgen eller på kort sigt inden for det kommende år. Ingen af Nationalbankens udstedelser handles som nævnt med positive renter, og aktuelt er der ikke noget som tilsiger, at vi kommer til at opleve positive indlånsrenter i de kommende år.

Nordnet betaler fortsat

Når Nordnet indfører negative renter per den 1. januar 2020 gælder det altså for indeståender over 750.000 kr. Nordnet tager altså fortsat selv regningen for de første 750.000. Så har du eksempelvis 1.000.000 stående kontant, vil fordelingen fortsat være, at Nordnet betaler 75 % af den reelle omkostning.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
20 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Andersen
Hans Andersen
2019-11-01 18:37
Hvordan beregnes det kontante indestående ? Lægges pensionskonti sammen med frie midler ? Lægges ægtefællers sammen ?
Heine
Heine
Svar til  Nordnet Danmark
2020-03-19 21:25
Hej Marie-Louise Betyder dette, at man kan have op til 750.000 stående kontant på kontoen for frie midler. Og op til 750.000 stående kontant på pensionskonti (altså op til 1,500,000 ialt) uden at skulle betale minusrenter? Med venlig hilsen Heine Krogh
Jens-Peder Vium
Jens-Peder Vium
2019-11-04 12:04
For et par år siden ophørte min alderspension, fordi jeg blev 75, så de er nu frie medler. Desuden har jeg en anden konto med fire medler. Bliver de to konti lagt sammen, når kontantbeløbene gøres op?
Trelleborg Holding
Trelleborg Holding
2019-11-04 12:06
I forbindelse med negative renter er det et problem at man ikke kan regne med de dagsopgivelser i anvender i forbindelse med valør- og overførselsdage, vi har flere gange været udsat for overførsler ikke har fungeret, formentlig fordi alle ind- og udbetalinger skal gå over Sverige. Kan Nordnet ikke finde ud af straksoverførsler eller 1-2 dage uden strafrenter for større beløb
Else Thygesen
Else Thygesen
2019-11-07 12:54
Nordnet bryster sig af at være den bedste investeringsbank i Danmark! Hvorfor sammenligner I jer med danske banker med fuld service? Og hvorfor skal vi acceptere jeres jammer over negative renter, som nu tørres af på kunderne? Der er ikke ret meget “bedste investeringsbank” over Nordnet længere!
Hugo Nielsen
Hugo Nielsen
2019-11-08 15:54
Mangler der ikke en anden halvdel af historien? Når nu Nordnet har valgt at tage renter for at låne kundernes penge, betyder det vel, at de også GIVER penge for at låne penge TIL kunderne – netop fordi renten er negativ. Eller hvordan ligger det med det? De penge Nordnet låner ud til kunderne må jo reducere Nordnets forfærdelige “store indlånsoverskud” væsentligt, så de lånende kunder skal præmieres for dette ……. eller hvad?
Lis
Lis
2019-11-19 13:12
Hvordan håndteres et aktiedepot – nogle gange vil min likvide beholdning overskride 750.000 i dage/uger og måske måneder. Skal der betales negative renter af indestående? hvorledes beregnes dette i så fald?
Maj-Britt
Maj-Britt
2020-03-23 11:43
Jeg ønsker at indsætte flere penge på min nordnetkonto. Har de sidste dages rentestigninger nogen indflydelse på, at man skal betale negative renter på indestående over 750.000,-?
Kristian
Kristian
2020-05-08 14:26
Gælder de negative renter også hvis man har pengene i USD, for hvilke rente satserne jo ikke er negative?
Anna-Louise
Anna-Louise
2020-07-07 13:23
Hej, kan man godt have en nem konto i sin lokale bank, med 250.000,- stående og samtidig et aktie depot hos nordnet, med 250.000,-kr. Stående ude at betale negativ renter, nogen af stederne? Mvh Anna-Louise
Anna-Louise
Anna-Louise
Svar til  Nordnet Danmark
2020-07-10 20:28
Ha ha, nej er godt klar over I ikke tager negativ rente af penge , der står i min lokale bank.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link