Nordnetbloggen

Mød et af topmedlemmerne på Shareville

MJBHANSEN Shareville

For at inspirere nuværende og kommende Shareville-brugere, har jeg interviewet den danske Shareville-bruger MJBHANSEN. Han har haft en flot udvikling på + 32,54 % i sin portefølje i år.

Du kan lære MJBHANSEN lidt bedre at kende her:

1. Ud over at du er Nordnet-kunde og Shareville-superstar – hvem er du så?

Mit navn er Mark, og jeg er 22 år gammel. Til dagligt arbejder jeg som Business Controller i virksomheden, som hedder Komfo. Her beskæftiger jeg mig bl.a. med udarbejdelse af budgetter og forecasts samt månedlig rapportering til ledelsen. Jeg har snart været ansat i tre år og har sideløbende færdiggjort min bachelor på CBS (HA.Almen). I år fortsætter jeg CBS-livet, da jeg starter på min kandidatuddannelse (Cand.merc.FIR). For at være helt ærlig, så ser jeg ikke frem til forløbet, da jeg har haft skolefri i snart tre måneder. På den anden side kan jeg dog glæde mig over, at jeg så kun har to år tilbage. Når jeg ikke bruger min tid på hverken arbejde eller skole, så ynder jeg at dyrke en masse motion. Jeg træner fitness tre gange om ugen, og jeg løber, når jeg ikke er i træningscentret. Endeligt bruger jeg også min fritid på at skrive blogindlæg i ny og næ, og så holder jeg selvfølgelig også øje med aktiemarkedet.

2. Hvordan hørte du første gang om, eller kom i kontakt med, Shareville?

Jeg blev oprindeligt kontaktet af Nordnet, hvor jeg fik at vide, at jeg var blevet udvalgt som beta-tester. Inden da havde jeg aldrig hørt om Shareville, og jeg forstod heller ikke konceptet, da jeg er en smule gammeldags. I takt med at tiden er gået, er jeg dog kun blevet mere og mere begejstret for tjenesten.

3. Hvad synes du om Shareville, og hvordan bruger du det?

Det er en glimrende platform, som muliggør en effektiv vidensdeling i forhold til investering. Det er eksempelvis fedt, at man kan se andre medlemmers kommentarer, enkelte transaktioner samt historiske performance. Dette er klart at foretrække sammenlignet med internetfora såsom Euroinvestor, hvor du har en masse personer – lykkeriddere – som påstår alt mellem himmel og jord. Det er f.eks. et ret udbredt fænomen, at brugerne hos Euroinvestor altid køber på bunden og sælger på toppen. Det er i hvert fald, hvad der hævdes, men sjovt nok har jeg aldrig set et konkret bevis på de storslåede bedrifter, og det er netop hér, at Shareville slår igennem. For med Shareville kan man altid finde en track record, og ud fra det vurdere, om det enkelte medlem har flair for investering eller ej. Jeg lurer ofte i oversigten ’Top-medlemmer’ og sorterer enten på 1 eller 3 år. Herefter kigger jeg systematisk medlemmernes porteføljer og transaktioner igennem. Hvis jeg kan konstatere, at der er tale om et medlem, som ikke er en daytrader, kaster jeg mig med glæde over deres positioner med henblik på at finde inspiration til fremtidige investeringer.

4. Hvordan startede din interesse for investering?

Jeg mindes, at jeg i en ganske ung alder, ved en tilfældighed fik zappet over på TV2 Finans. Her blev der berettet om dagens kursudvikling, dagens vindere og tabere samt diverse selskabspecifikke nyheder. På daværende tidspunkt forstod jeg ikke ret meget af indholdet, men hver gang snakken faldt på regnskabsaflæggelse og markedets forventninger, erindrer jeg en ganske opstemt følelse. Det er så en følelse, der har fulgt mig lige siden, da jeg også i dag kan blive en smule opstemt, hvis nogen f.eks. hvisker ’Russell 2000’ ind i mit øre – hvilket dog ikke sker særligt ofte…

5. Hvordan synes du, man burde udvikle Shareville, hvilke funktioner mangler du?

Det kunne være rart, hvis grafen for porteføljens udvikling blev mere avanceret. Jeg savner at kunne sammenligne min egen performance med andre medlemmers eller det generelle marked på en mere intuitiv måde. Derudover synes jeg også, at man burde implementere en screener, så man kan finde helt specifikke medlemmer. Som tidligere nævnt, har jeg f.eks. ingen interesse i daytraders, så det ville glæde mig, hvis jeg kunne filtrere dem fra.

6. Du har en aktiv portefølje, som tydeligvis går godt. Hvilke tips har du til andre, som også vil lykkes med deres investeringer?

Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at jeg forsøger at holde min aktivitet nede. I min optik så er en forholdsvis passiv strategi lige så effektiv, hvis ikke bedre, end en aktiv strategi. Husk på, at det er de færreste, der over en længere periode formår at generere et merafkast ved hele tiden at købe og sælge. Hvis jeg sælger, er det udelukkende med henblik på at rebalancere min portefølje. Dvs. i princippet så sælger jeg aldrig en position, jeg reducerer den blot, så den ikke vægter så meget i det samlede billede. Det overskydende provenu bruger jeg så til køb af nye positioner, og sådan fortsætter spiralen. Årsagen til, at jeg ikke anvender den helt klassiske buy-and-hold, er at min portefølje ikke er diversificeret nok – endnu. Når jeg rammer ca. 30 forskellige positioner, vil jeg nok overveje at ændre min strategi til en rigtig tør en, hvor jeg kun køber op og beholder til evig tid.

Det var en kort introduktion til, hvordan jeg investerer. Hvis jeg skal give nogle generelle staldtips til andre, så vil mit første råd være, at man altid skal huske at sprede sin risiko. Dvs. køb aktier fra forskellige brancher og lande, og fordel yderligere på small, mid og large cap med overvægt i sidstnævnte. Har man en bare nogenlunde fornuftig risikospredning, så undgår man som regel ubehagelige overraskelser. Derudover vil jeg også råde til, at man kun køber aktier med en tilpas høj omsætning. Så find kurslisten frem og sorter på omsætning, og vælg kun de aktier der bliver omsat allermest for. På den måde sikrer man sig en aktie, som også de institutionelle investorer gider at handle. Man undgår med andre ord alt mulig skrammel, som kun lykkeriddere kan se værdi i.

Endeligt vil jeg råde til, at man glemmer alt om ”hurtige gevinster” og i stedet begynder at tænke langsigtet. Køb derfor, i overvejende grad, positioner i selskaber, som er fundamentalt velfungerende. Det kunne f.eks. være, at selskabet historisk set har formået at øge de frie pengestrømme år for år og lign. Brug disse selskaber som fundament for porteføljen, og suppler først herefter med eventuelle mere risikofyldte positioner. Og så et sidste godt råd: Lad være med at kigge på kursudviklingen hele tiden – forhold dig passiv.

7. Hvordan tror du, at banktjenester til investering udvikles i fremtiden?

Jeg forestiller mig, at det sociale element, som Shareville tilbyder, på sigt implementeres i andre banktjenester. Det, der imidlertid bekymrer mig, er at jeg ikke tror, at vi får én samlet løsning, hvor man kan følge hinanden uafhængigt af, hvilken bank man bruger. Dvs. jeg forestiller mig, at vi får et meget fragmenteret marked, hvilket umiddelbart er synd for forbrugeren, da det hæmmer den overordnede vidensdeling.

8. Har du nogen bestemt fremtidsdrøm med dine investeringer, altså hvad vil du gøre, når du har masser af penge i depotet?

Mit største ønske ville være, at jeg på et tidspunkt havde akkumuleret så mange penge, at det ville give mening, at stifte et selskab, hvis primære formål er, at stille kapital til rådighed. Jeg er nemlig helt vild med tanken om at administrere en portefølje af aktiver, der ikke kun indeholder børsnoterede aktier. F.eks. kunne jeg godt tænke mig, at stille kapital til rådighed for nystartede virksomheder mod at få ejerskab i virksomheden. Det kunne sågar også være private virksomheder, der har eksisteret i en længere årrække. Min pointe er blot, at jeg drømmer om et aktivt ejerskab i ovennævnte med det formål, at effektivisere virksomheden med henblik på et senere frasalg eller en børsnotering. Jeg forestiller mig så, at salgsprovenuet blot geninvesteres i mit selskab, så der kan stilles ny kapital til rådighed, mod et nyt aktivt ejerskab.

Vil du også teste Shareville?

Vil du være med og få adgang til tusindvis af dygtige Nordnet-kunders depoter i hele Norden?  Så tilmeld dig listen her, så kontakter vi dig, når vi er klar til at tage nye testbrugere ind.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link