Nordnetbloggen

Teva: Mindre bøde til Johnson & Johnson kan have større betydning for Teva

Mandag fik Johnson & Johnson en amerikansk bøde på 572 mio. USD. Afgørelsen kan få en betydelig indflydelse for Teva:

  • Johnson & Johnson har hidtil afvist at de har haft en ansvarspådragende adfærd i Opioid sagen. Johnson & Johnson ligger ”risikomæssigt” foran Teva.
  • Mandag blev J&J dømt til at betale 572 mio. USD i Oklahoma.
  • Anklagerne havde sædvanen tro haft den store lommeregner fremme og krævet 17 mia. USD. Bøden svarer til 3,4 % af det krævede beløb
  • J&J vil appellere bøden, og det sker næsten altid, at den endelige bøde bliver mindre eller endog væsentlig mindre ved en anden og den endelige retsinstans.
  • Sagen i Oklahoma bliver formentlig en ”prøvesag” for resten af USA. Når tallene bliver så meget mindre end forventet/frygtet, kan det meget vel få og have en afsmittende effekt på sagerne udenfor Oklahoma
  • Teva indgik et forlig for et par måneder siden til 85 mio. USD. Set i forhold til J&Js bøde var Teva forlig ”meget dyrt”.
  • Risikoen for store bøder i denne sag og anklager om at Teva i anden sammenhæng har aftalt priser på generiske produkter i USA, har fået aktien til at styrtdykke og investorer til at frygte det værste. Det har ikke eller ikke overvejende været regnskabstallene, som har fået aktien til at styrtdykke. Det har været frygten for retssagerne.
  • UBS har således i en worst case scenarie estimeret samlede udgifter for Teva på 4,2 mia. USD. Det har ført frem til et kursmål på 8 USD.

Lavere risiko

Opioid sagen er ikke den eneste ”møgsag”, som Teva aktuelt skal slås med. Den anden case, hvor Teva anklages for at have fikset generiske priser sammen med andre producenter, er også en udfordring. Hvis udviklingen i Oklahoma for J&J er nogen rettesnor, vil bøderne i de andre stater blive mindre end frygtet. Samtidig er det realistisk, at Teva, med udgangen i Oklahoma in mente, ikke vil være interesseret i/villige til at indgå et forlig. Havde Teva ventet på J&J-sagen, ville de næppe have indgået et forlig og ikke på de vilkår, som de var nødsaget til at acceptere. Tevas aktiekurs steg med ca. 5 % i går. Udviklingen er stadig meget alvorlig og risikoen fortsat stor. Udgangen på J&J-sagen bør dog få investorerne til at være i lidt bedre humør trods alt.

Per Hansen
Investeringsøkonom

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Jesper Lennart Sørensen
Gæst
Jesper Lennart Sørensen
Det kan man vist kalde en revision: 29/8-2019: “UBS analyst Navin Jacob had previously estimated Teva’s liability as likely to be between $650 million and $4.25 billion but has now cut that to between $140 million and $1.84 billion.” Mon ikke TEVA vil trække retssagerne så langt som muligt nu, så de forhåbentligt får styr på deres forretning inden de skal betale eventuelle bøder.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link