Nordnetbloggen

Min investeringsplan

Min investeringsplan

  • Målsætning

Formålet med mine investeringer er at skabe størst muligt afkast gennem investering i nordiske aktier uden at belåne, geare og shorte. Min investeringsplan er nedskrevet, og jeg tilføjer ændringer efterhånden.

  • Investeringsunivers


Markeds indeks:
Jeg følger de fire nordiske markedsindeks C25 (DK), S30 (S), H25 (SF) samt Oslo Børs Hovedindeks.

Industri indeks:
ICB systemet inddeler alle aktier i 10 grupper (industrier). ICB betyder Industry Classification Benchmark og er et verdensomspændende system, der kan inddele aktier i grupper med sammenlignelige aktier. Du kan læse mere om ICB på dette link.
Der er en vis logik i ICB systemet. I øverste gruppe (0000) findes selskaber, der leder efter og udvinder energi som olie, gas og vind. Næste gruppe (1000) er selskaber, der bruger energien til at fremskaffe råstoffer (Basic Materials) til industrier (2000), der producerer forbrugsvarer (3000) osv.
Jeg følger de 10 nordiske industri indeks.

Aktier:
Jeg følger ca. 200 nordiske aktier, og i skemaet kan du se, hvordan de fordeler sig i de 10 industrier. Langt de fleste er store aktier, men der findes også i blandt såkaldte branchevindere, dvs. selskaber der gør det godt i forhold til andre sammenlignelige.

Alle aktiers udvikling afhænger af udviklingen på de markeder og de industrier, som selskaberne tilhører. Man kan diskutere, hvor meget af ”aktiekraften”, der kommer fra henholdsvis ”markedet”, ”industrien” og selskabet selv. Pointen er, at jeg læser trekanten oppefra og ned i forsøget på at finde det bedste marked, den bedste industri og heri de bedste aktier.

  • Portefølje

Min portefølje er startet den 12.06.2016 med en egenkapital på 500.000 kr. Porteføljen bør max. indeholde 10-15 aktier, som købes i hele eller halve ”brikker” på 5% eller 10% af den aktuelle egenkapital. Der tages højde for valutakurser, men ikke for handelsomkostninger.

  • Handelsregler

Det gælder om at have klare og enkle regler for køb og salg!
Hver weekend gennemgår jeg min portefølje og kandidatforslag.
Jeg har 1., 2. og 3. Købssignal og tilsvarende 1., 2. og 3. Salgssignal.
Jeg bruger analysesystemet Vikingen og vil i et kommende indlæg introducere systemet og vise, hvordan jeg bruger det.

  • Risikostyring

Jeg har i øjeblikket 12 aktier i porteføljen. Aktierne fordeler sig på alle 4 markeder og på 5 industrier. Frem til begyndelsen af april 2018 anvendte jeg Trailing Stop Loss, dvs. at en aktie automatisk blev solgt ved et kursfald på f.eks. 10%. Jeg erfarede, at jeg alt for ofte blev ”stoppe ud”. Nu holder jeg mig til de 3 købs- og salgssignaler. Siden jeg justerede investeringsplanen den 8.4.18 er min portefølje steget med 6,7%.
 
Ønsker du flere oplysninger eller hjælp til at komme i gang er du velkommen til at kontakte mig. Send en mail til kontakt@sehestedraahede.dk
Bh Uffe Raahede

Uffe Raahede
Analytiker og medejer af Dansk Aktierådgivning

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nordnets nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link