Nordnetbloggen

Mest populære aktier i oktober måned

Mest populære danske aktier

Novo Nordisk er kendt som en børsdarling blandt Nordnets danske investorer og efter et udfordrende 2016, er aktien steget 22 % i 2017.
Selskabet er fortsat meget populær blandt de danske private investorer og tog titlen som den mest populære danske aktie i oktober.

Vestjysk Bank er i år blevet kendt på statens salg af sin ejerandel til en række banker og pensionsselskaber. Efter kapitaludvidelsen i september er kursen på aktien faldet støt og roligt, hvilket Nordnets kunder har udnyttet til at købe op.

Matas nåede i oktober den laveste kurs siden børsintroduktionen. Selskabet har alene i 2017 mistet 28 % af sin børsværdi i forlængelse af en nedjustering, der blev meldt ud ved fremlæggelse af regnskabet den 11. oktober, hvor aktien faldt hele 14,7 %.

Vores investeringsøkonom, Per Hansen, skrev i forlængelse af årsregnskabet et blogindlæg om udfordringerne i Matas – du kan læse blogindlægget her.

Danske aktier Nye ejere (Nordnet danmark)
NOVO NORDISK B 889
VESTJYSK BANK 483
MATAS A/S 419
NDA DKK 240
Ørsted 237
AMBU B 130
GENMAB A/S 128
SAS DKK (NEW ISIN) 127
DSV B 93
DANSKE BANK 88
BANG & OLUFSEN 79
JYSKE BANK A/S 77
VICTORIA PROPERTIES A/S 60
ALM. BRAND 54
ROYAL UNIBREW 51

Mest populære udenlandske aktier

Teva toppede endnu engang listen over de mest populære udenlandske aktier. Aktien tog ligeledes i oktober måned et voldsomt dyk, og kursen har nu nået et historisk lavpunkt. Der venter nu den nyudnævnte danske direktør, Kåre Schultz, en stor opgave med at få vendt de negative tendenser.

Anoto halverede næsten sin børsværdi i løbet af oktober måned. Aktien, som historisk set er ganske populær blandt Nordnets kunder, var således også genstand for stor interesse i oktober måned. Anoto er kendt for at udvikle digitale skriveredskaber.

Nestlé, en stabil og global forbrugsaktie, er ikke kendt for de store udsving på børsen, Den er sjældent blandt de mest populære aktier, men oktober måned resulterede dog i 349 nye danske ejere blandt Nordnet Danmarks kunder.

Udenlandske aktier Nye ejere (Nordnet danmark)
TEVA PHARMACEUTICAL INDUSTRIES 1.095
Anoto Group 644
NESTLE SA 349
COSTCO WHOLESALE CORP 308
Gomspace Group AB (fd GS Sweden) 304
UNILEVER NV 301
PATRIOT ONE TECHNOLOGIES INC 269
NVIDIA CORPORATION 260
APPLIED MATERIALS 253
COLGATE PALMOLIVE CO 250
WNTRESEARCH 227
KYOCERA CORP 201
HIVE BLOCKCHAIN TECHNOLOGIES LTD 166
ORKLA 166
ÅAC Microtec AB 160

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld