Nordnetbloggen

Marts måneds mest populære aktier.

Vi har i marts måned set en enorm tilstrømning af nye investorer, hvilket tallene på vores to Top 10-lister også afspejler.

Danske aktier.

AktieNye investorer
Danske Bank4.906
Novo Nordisk B2.031
Bavarian Nordic1.508
ISS1.489
SAS1.435
DSV1.336
Vestas1.302
Royal Unibrew1.224
Ørsted1.178
A.P. Møller-Mærsk B1.093

Danske Bank

Danske Bank-aktien er vanen tro på toplisten – og denne gang indtager den førstepladsen. Et kursfald på 35 % den seneste måned har bevirket, at lige knap fem tusinde nye investorer har købt op i aktien.

Novo Nordisk B

Novo Nordisk er heller ikke en helt ny aktie på listen over investorernes favoritaktier. I denne måned, hvor aktierne har været særligt volatile, prøver mange investorer at finde sikker havn i mindre konjukturfølsomme selskaber, som pharma-aktier har fået et ry af. Novo ramte sin laveste kurs for året den 23. marts, men er i slutningen af måneden stadig oppe 6 % for året.

Ørsted

En anden “sikker havn” i denne usikre coronakrisetid er Ørsted. Virksomheden har, ligesom Novo, set en stabil udvikling i en ellers usikker tid. I indeværende år har aktien set et kursfald på 8 %, og hos Nordnet har vi set 1.178 nye investorer alene i marts måned.

Internationale aktier.

AktieNye investorer
Norwegian1.636
Equinor881
Bakkafrost497
Tesla385
Maha Energy323
Walt Disney Co.281
Teva Pharmaceutical272
Coca-Cola269
Boeing262
Volkswagen245

Norwegian Air Shuttle

Norwegian-aktien har set sin kurs falde med 53 % den seneste måned og i alt 76 % de seneste tre måneder. Dette har gjort, at aktien har været særligt interessant for investorerne. 1.636 nye investorer har købt op i Norwegian i marts måned. Luftfartsindustrien har været særligt ramt under coronakrisen, og det mærker den norske virksomhed i høj grad.

Lyt til 3. afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen, der netop taler om effekterne af Coronavirus hos luftfarts- og shippingaktierne.

Tesla

Bilfabrikanten Tesla så sin aktie stige med raketfart i begyndelsen af året, hvor aktien steg fra 430 USD på årets første handelsdag til et all-time high på 917 USD i midt februar. I den seneste måned er aktien imidlertid faldet med knap 22 %, hvor 385 nye investorer er kommet til.

Volkswagen

En anden bilfabrikant der ender på top 10 i denne måned er Volkswagen. Virksomheden har oplevet et fald på 33 % i år, hvorfor den statsstøttede virksomhed har set en tilstrømning af nye investorer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link