Nordnetbloggen

Ligestilling handler også om økonomi – og heldigvis går det fremad

Lige uddannelse, lige løn og lige adgang til de mest spændende – og ofte også mest vellønnede – jobs er et væsentligt fundament for ligestilling i dagens Danmark. Ligestilling handler nemlig også om lige økonomiske muligheder og økonomisk uafhængighed. En helt ny undersøgelse YouGov har foretaget for Nordnet viser således, at kun 26 % af kvinder over 18 år oplever, at de har økonomisk mulighed for fx at sige deres job op eller på anden vis ændre deres livssituation, hvis de måtte ønske det. Det vi nogle gange kalder fuck off-kapital! Til sammenligning er der 34 % af mændene, som mener, at de har den mulighed.

Igennem tiden har kvinderne i høj grad halet ind på mændene på uddannelsesområdet – men i forhold til løn, pensionsopsparing og interessen for at forvalte sin økonomi og opsparing er der stadig et stykke vej at gå.

Her op til Kvindernes Internationale Kampdag glæder vi os i Nordnet derfor over flere positive tegn, der peger i den rigtige retning.

Først og fremmest kan vi se, at et stigende antal kvinder vælger at investere deres opsparing. I 2019 fik vi 20.000 nye kunder – og heraf udgjorde kvinderne mere end 30 % – et tal, der for blot få år siden lå tættere på 20 %.

Allerhelst så vi selvfølgelig en 50/50 fordeling mellem mænd og kvinder – men det vigtigste må være, at udviklingen går i den rigtige retning.

Samtidig er det også tydeligt, at kvinderne ikke har noget at være bekymrede for. De er faktisk gode til at investere, når de først kaster sig ud i det. Sidste år performede kvindernes aktievalg således bedre end mændenes!

Nordnet har her kigget på de 20 mest populære aktier hos henholdsvis kvinder og mænd i 2019 og herunder afkastet på de enkelte aktier. Opgørelsen tager ikke højde for, hvornår aktierne blev købt i løbet af året og vægter heller ikke aktierne indbyrdes, men den giver ikke desto mindre et fingerpeg om, at kvinderne havde en heldig hånd med deres investeringer.

Der er mange aktier, som var populære hos både mænd og kvinder, men det er samtidig tydeligt, at kvinderne er gået mere ind i medicinalvirksomheder som Novo og Lundbeck og vindenergi som Vestas osv., hvor mændene har kigget mere til IT/teknologi, som fx Patriot One, B&O og Microsoft. Samlet set har kvinderne fået et afkast på 23 %, mens mændene fik 14 % i afkast på de 20 mest populære aktier i deres portefølje.

Heller ikke på den baggrund er der altså nogen grund til, at kvinderne skal holde sig tilbage. Det er væsentligt for både mænd og kvinder at sikre sig det bedst mulige økonomiske fundament for deres tilværelse, og her spiller opsparing – uanset om det er til pension eller andre formål – en stor rolle. Det gælder ikke mindst i disse tider, hvor negative renter gør indhug i penge, der placeres kontant, og hvor en fornuftig investeringsstrategi hermed bliver vigtigere for den fremtidige formueudvikling end nogensinde før.

Anne Buchardt
Landechef i Nordnet

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld